txm777 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam! Nissan NOTE 1,4 Accenta z 2006 + alarm Cobra, zamontowany w salonie . Mam problem, bo alarm włącza się bez "wyraźnego" powodu, zwykle późnym wieczorem. Akurat jestem na dłuższym wyjeździe za granicą i nie mam nigdzie w okolicy serwisu nissana. Mam instrukcję do tego alarmu, ale nigdzie nie piszą czy można go deaktywować na stałe, tzn, zeby kluczykiem tylko zamykać/otwierac drzwi, a alarm niech bedzie cały czas wyłączony. MOże ktoś z Was wie coś na ten temat? pozdro! Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nouuej Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 najczęściej wzbudzają alarm czujki ultradźwiękowe w kabinie, zakleiłem je krążkami z folii samoprzylepnej i mam spokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam! Nissan NOTE 1,4 Accenta z 2006 + alarm Cobra, zamontowany w salonie . Mam problem, bo alarm włącza się bez "wyraźnego" powodu, zwykle późnym wieczorem. Akurat jestem na dłuższym wyjeździe za granicą i nie mam nigdzie w okolicy serwisu nissana. Mam instrukcję do tego alarmu, ale nigdzie nie piszą czy można go deaktywować na stałe, tzn, zeby kluczykiem tylko zamykać/otwierac drzwi, a alarm niech bedzie cały czas wyłączony. MOże ktoś z Was wie coś na ten temat? pozdro! Tomasz Jest taka programowana funkcja w Cobra AK 4918. Zapraszam na forum Qashqai jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 A dlaczego zakładacie te alarmy skoro jak widzę ich nie chcecie i was wkurzają? I jeszcze płacić w salonie trzeba dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kules te alarmy są niejako z nadania,a więc dostajesz go jako fabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 ja np z premedytacją z niego świadomie zrezygnowałem. Poza tym,że robi hałas i zużywa prąd niewiele z niego pożytku. A i tak mało kto zwraca teraz na wycie alarmu uwagę. Lepiej zainwestować w nietypowe zabezpieczenie. Zawsze to jakiś dodatkowy problem dla złodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Kules te alarmy są niejako z nadania,a więc dostajesz go jako fabryczny. no nie wiem, z nadanie chyba nie są, bo alarm nie jest wyposażeniem żadnej wersji, więc za jego założenie płacisz z własnej woli dodatkowo. A nawet jak ci go dealer daje "za darmo" to lepiej podziękować za wspaniałomyślny gest i przehandlować go z dealerem za np. aluski. alarm nie jest do niczego potrzebny, bo i tak masz AC, a do AC w notku alarm nie jest wymagany i nic nie daje - bo jest immobilizer, a on wystarcza - tak jest przynajmniej w tych towarzystwach, które ja analizowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) niestety, nie we wszystkich, np . moja firma ubezpieczeniowa życzyła sobie do AC dwa niezależne zabezpieczenia - do immobilisera dorzuciłem blokadę skrzyni marki Gerda. Praktycznie jej nie używam, bo po zapięciu zapominam, wsiadam do auta, odpalam motor i kiedy trzeba ruszać okazuje się,że siedzi blokada, trzeba wyłączyć motor, wyciągnąć kluczyki -ten od Gedy wisi na kółku razem z zapłonowym, dłubać w zamku pręta blokady,wyciągać ją, ponownie odpalać motor itd. eh!! Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 niestety, nie we wszystkich, np . moja firma ubezpieczeniowa życzyła sobie do AC dwa niezależne zabezpieczenia - do immobilisera dorzuciłem blokadę skrzyni marki Gerda. Praktycznie jej nie używam, bo po zapięciu zapominam, wsiadam do auta, odpalam motor i kiedy trzeba ruszać okazuje się,że siedzi blokada, trzeba wyłączyć motor, wyciągnąć kluczyki -ten od Gedy wisi na kółku razem z zapłonowym, dłubać w zamku pręta blokady,wyciągać ją, ponownie odpalać motor itd. eh!! no wiadomo co firma to ma swoje wymagania, ale ja mam ubezpieczenie z hestii - od dealera nissana - i tam na przykład drugiego zabezpieczenia wymagali dopiero po przekroczeniu wartości auta 60 tys., a mój dzięki rabatowi zszedł poniżej tej kwoty - no i tysiaczek za alarm uratowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brykAs Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 najczęstrzą przyczyną wzbudzania się alarmów jest KRAŃCÓWKA MASOWA POD MASKĄ ! podnieś maskę i powinieneś mieć taki "dzyndzel" wciskany gdzieś na obrzerzach. W 99% przypadkach po roku/ 2 latach normalnej eksploatacji takie krańcówki nadaja sie do śmieci a co gorsza powodują wzbudzania się alarmów. sprawdź. koszt krańcówki max 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi