Emeren Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Na liczniku przebiegu tyle co widac wiec doswiadczenia ze spalaniem w QQ mam raczej slabe ale taki niski wynik spalania mi jeszcze nie wyskoczyl Niestety to bylo celowe dzialanie z mojej strony...cykl mieszany, czeste hamowanie silnikiem, raczej nie przekraczalem setki...noga cholernie boli bo mam ciezka a ciagle trzymanie z lekko wcisnietym gazem "troche" meczy Do tej pory przy zwyklej jezdzie zadko schodzilo mi ponizej 9.2 litra na setke. Po zresetowaniu sredniego spalania lekko sie obnizylo. Edytowane 29 Marca 2014 przez Emeren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ciekawe jakie przekłamanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Na liczniku przebiegu tyle co widac wiec doswiadczenia ze spalaniem w QQ mam raczej slabe ale taki niski wynik spalania mi jeszcze nie wyskoczyl Niestety to bylo celowe dzialanie z mojej strony...cykl mieszany, czeste hamowanie silnikiem, raczej nie przekraczalem setki...noga cholernie boli bo mam ciezka a ciagle trzymanie z lekko wcisnietym gazem "troche" meczy Do tej pory przy zwyklej jezdzie zadko schodzilo mi ponizej 9.2 litra na setke. Po zresetowaniu sredniego spalania lekko sie obnizylo. Takie spalanie mam jadąc do Ciebie na wakacje;). U mnie min. 8,4-8,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady773 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja mam 1,5 Dci i spalanko 8,5 l przy jeździe 120 i wyżej. Odcinek 10 km do miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emeren Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 A tytuł wątku brzmi.... Prawdziwe osiągi QQ i QQ+2 2.0 Benz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattan Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 W celu ograniczenia spalania w naszych QQ 2.0 bardzo polecam przycisk limit. Ustawiamy "rozsądną" maksymalną prędkość - i w porównaniu do jazdy bez tej funkcji znacznie ograniczyłem spalanie zarówno w mieście jak i trasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assembler1 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Moje wyniki na podstawie 5-ciu lat eksploatacji, 140tys. km QQ 2.0i 4WD, skrzynia manualna: Średnie spalanie: 9,0l/100km (z tankowania, przewaga trasy) Komputer zaniża o ok. 0,6l. Przy oszczędnej jeździe w trasie (do 90km/h :]) można zejść poniżej 7,0l/100km na komputerze, czyli realnie ok. 7,5l/100km. Gdyby nie kiepsko zestopniowana skrzynia myślę, że realne byłoby zejście poniżej 8,5l/100km Edytowane 25 Lutego 2017 przez Assembler1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindustrialny Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Z Hamburga do Łodzi, na autobahnie średnio 120, komp pokazywał 6.8, na autostradzie średnio 140 komp pokazywał 7.4, cały czas na tempomacie. V max 210, ale obrotomierz zamknięty jeszcze nie był, moncy wiatr na 6 biegu. ( 2.0 benzin) Jechales sam czy z kims? Chociaz lepiej sie nie przyznawaj bo mozesz zostac usuniety z forum : ). Oby tylko grupa policji forumowej sie nie odezwala oraz rzecznicy praw dzieci i przedstawiciele KODu ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jechales sam czy z kims? Chociaz lepiej sie nie przyznawaj bo mozesz zostac usuniety z forum : ). Oby tylko grupa policji forumowej sie nie odezwala oraz rzecznicy praw dzieci i przedstawiciele KODu ))) ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Usunięty z forum? Policja forumowa?Rzecznik praw dziecka,Kod???Chyba troszkę za daleko się posuwasz...Wyluzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindustrialny Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 jestem wyluzowany. przeciez wstawiam usmieszki. poprostu rozbroila mnie ta akcja forumowej policji kiedy napisalem ze jechalem 160 nie sam. heheh Mam zamiar sprobowac zamknac licznik. SAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Każdemu wolno na tym forum wyrazić swoją opinię,ale określać kogoś mianem policji forumowej,Kod-u,itp.jest głęboko nie na miejscu.Poza tym politykę i jej pochodne zostawiamy poza forum,takie są zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 jestem wyluzowany. przeciez wstawiam usmieszki. poprostu rozbroila mnie ta akcja forumowej policji kiedy napisalem ze jechalem 160 nie sam. heheh Mam zamiar sprobowac zamknac licznik. SAM Kolego od dawna trwa promocja dla tych co zamykają licznik. W pakiecie zamykają za nimi wieko od ......... Nich im ziemia lekką będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindustrialny Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Spokojnie. Jestem odpowiedzialnym kierowca. Jak juz to bede testowal na obwodnicy Wroclawia. btw. Przy jakiej predkosci wrzucacie 6? okolo 120 jak juz na 5 zaczyna wyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Spokojnie. Jestem odpowiedzialnym kierowca. Jak juz to bede testowal na obwodnicy Wroclawia. btw. Przy jakiej predkosci wrzucacie 6? okolo 120 jak juz na 5 zaczyna wyc? To zależy. Mam taki wskaźnik na pulpicie który informuje mnie na którym biegu mogę jechać. Czasami przy równomiernej jeździe już przy 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 To zależy. Mam taki wskaźnik na pulpicie który informuje mnie na którym biegu mogę jechać. Czasami przy równomiernej jeździe już przy 70. Pamiętam czasy LADY 2107 tam 5 taksówkarze wrzucali już przy 45km/h , ale to był silnik nie do zamordowania , Czy 70km/h i 6 bieg nie zrzynają panewek w Qq ? Małe obroty silnika i wału co za tym idzie niskie ciśnienie oleju i większe obciążenie panewek podczas suwu pracy tłoka na korbie , mogę się mylić nie jestem po dyplomie z mechaniki , ale logika tak mi podpowiada że silnik musi mieć swoje obroty ? Tym bardziej nissanowskie motory ,które lubią wysokie obroty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindustrialny Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie znam sie dobrze na autach ale dla mnie na logike 6 bieg przy takiej predkosci to patologia tyle jade na 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie znam sie dobrze na autach ale dla mnie na logike 6 bieg przy takiej predkosci to patologia tyle jade na 4 Jak się nie znasz to siedź cicho i czytaj to co Ci co się znają napiszą. Patologią jest zamykanie budzika a mój samochód ....... "Mój" wszystko zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindustrialny Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak się nie znasz to siedź cicho i czytaj to co Ci co się znają napiszą. Patologią jest zamykanie budzika a mój samochód ....... "Mój" wszystko zmienia. OK ok . POprostu zmartwilem sie o Ciebie i nie chcialem zebys zepsul sobie auto. Znajomym mowil ze jak zaszybko wrzucasz wysokie biegi to zalatwisz lancuszek rozrzadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 OK ok ..... Znajomym mowil ze jak zaszybko wrzucasz wysokie biegi to zalatwisz lancuszek rozrzadu. Ja słyszałem opinię że rozpędzanie auta na wysokim biegu tzn 5-6 z prędkości np.70km/h do powiedzmy 120km/h nadmiernie obciąża łańcuch rozrządu . Jesli jazda jest jednostajna i oscyluje na 5-6 biegu w granicach 100km/h to chyba nie obciąża tak łańcucha jak przyspieszanie z niskich prędkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nindustrialny Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Napewno silnik dostaje bardziej kiedy zbyt szybko wrzuca sie wysoki bieg i tak przyspiesza. Wtedy dostaje i lancuch i korbowody. Ostatnio jechalem busem do Prochowic. Boze przenajswietszy, kierowca wrzucal 4 przy 30/40 na godzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Busy , ....diesle to inna para kaloszy , ja uwielbiam swojego transita potoczyć na trójce i pedał wpół do podłogi gdy turbawka zaczyna tłoczyć to klekajcie narody , aż srs na zegarach się świeci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 OK ok . POprostu zmartwilem sie o Ciebie i nie chcialem zebys zepsul sobie auto. Znajomym mowil ze jak zaszybko wrzucasz wysokie biegi to zalatwisz lancuszek rozrzadu. Szósty rok się nim katulam i odpukać w niemalowane wszystko z silnikiem jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi