Gość mbr Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Mój drugi temat, dziś, znalazłem pare na forum, ale wydaje mi się, że mój przypadek jest nieco inszy:-). Otóż podczas ruszania a w szczegolności po wrzuceniu już 2 biegu, jak dam po gazie trochę mocniej, to słyszę jakby takie piśnięcie, trzeszczenie jakby z okolicy kół. Zazwyczaj jest to słyszalne tylko na nierównej powierzchni, lub jak zdarzy mi się byle jak puścić sprzęgło i lekko szarpnie, zabuja samochodem. Jak ruszam spokojnie, po równej drodze, to prawie nigdy to nie występuje. Mieliście do czynienia z czymś takim już? Dodam jeszcze, że zawieszenie mi nie skrzypi jak przejeżdzam przez garby, lub przez inne "udogodnienia" naszych dróg. Ma to związek tylko z jazdą na 1 i na 2, na nierównym terenie. Almera 1,4 75km 1997r 225 tys km Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość riffi Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Mój drugi temat, dziś, znalazłem pare na forum, ale wydaje mi się, że mój przypadek jest nieco inszy:-). Otóż podczas ruszania a w szczegolności po wrzuceniu już 2 biegu, jak dam po gazie trochę mocniej, to słyszę jakby takie piśnięcie, trzeszczenie jakby z okolicy kół. Zazwyczaj jest to słyszalne tylko na nierównej powierzchni, lub jak zdarzy mi się byle jak puścić sprzęgło i lekko szarpnie, zabuja samochodem. Jak ruszam spokojnie, po równej drodze, to prawie nigdy to nie występuje. Mieliście do czynienia z czymś takim już? Dodam jeszcze, że zawieszenie mi nie skrzypi jak przejeżdzam przez garby, lub przez inne "udogodnienia" naszych dróg. Ma to związek tylko z jazdą na 1 i na 2, na nierównym terenie. Almera 1,4 75km 1997r 225 tys km Pozdrawiam Michał Miałem to samo. Szczególnie na polnych drogach (dojazd na działkę). Okazało się, że to sworzeń. Mechanik wymienił mi cały wahacz, bo i gumy były zużyte, Problem znikł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 86Mateusz Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Mam to samo tylko sworznie mam już wymienione. Ale mam do wymiany klocki i tarcze i myślę ze to jest przyczyna tego trzasku i pisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistii Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 U mnie to samo sworznie wymienione i zostały jeszcze tarcze i klocki i mysle ze to wlasnie bedzie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbr Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 U mnie to samo sworznie wymienione i zostały jeszcze tarcze i klocki i mysle ze to wlasnie bedzie to A można spytać co klocki mają do tego?? Bo przecież podczas jazdy one nie pracują, nie trzymają tarczy. Ale pewnie sie nie znam, wiec powiedzcie, czemu akurat one. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Zobacz w moim temacie jest filmik - czy też masz taki pisk ? http://forum.nissanklub.pl/index.php?showtopic=57760 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.