dstasiu Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Trochę bez sensu , na ebayu za ok 1450 zł , a juz za 1600 nissan montuje takie w serwisie , to jaki sens kupować na ebay ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 nissan ma same ledy za 1900 bo dzwonilem wiec zawsze 500 zl w kieszeni ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jak już Wam tak zależy na tych okrągłych to są NSSC na allegro za 250, czyli jakies 5 razy taniej allegro.pl/swiatla-dzienne-led-drl-nssc-502-okragle-w-wa-i3111967169.html Nie widziałem na żywo tych Nissana, które i tak nie są Nissana, ale pewnie na pierwszy rzut oka nie widać różnicy Ja już bym wolał wybrać takie niż przepłacać. Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 no ja biore te z ebaya ......hella to hella jakosc i wykonanie:).....takie jest moje zdanie......i plus jak juz wspomnialem nie musze robic zadnych otworow tylko mam w zestawie juz gotowe zamontowane....... no ja biore te z ebaya ......hella to hella jakosc i wykonanie:).....takie jest moje zdanie......i plus jak juz wspomnialem nie musze robic zadnych otworow tylko mam w zestawie juz gotowe zamontowane....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 nowłaśnie ja mam te nssc 502 . wyglądaja identycznie, jakościowo również nie odbiegaja od hella. Różnica jest w cenie . Nssc 502 - 220 zł plus 100 montaż = 320 zł. Jest różnica powalająca a efekt identyczny. Wolałbym za to jeszcze nakładki na zderzaki kupić i listwy chromowe które zamierzam kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 wiesz napewno zdecydowalbym sie na te nssc 502 ale gdyby w zestawie byly tez gotowe te czarne plastiki w zderzak a tak trzeba wycinac otwory samemu a jak nie samemu to nigdy nie wiesz jak Ci "fachowiec" to wytnie czy rowno przedewszystkim.....? bo napewno roznica cenowa jest bez dwoch zdan....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sas_qashqai Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 no ja biore te z ebaya ......hella to hella jakosc i wykonanie:).....takie jest moje zdanie......i plus jak juz wspomnialem nie musze robic zadnych otworow tylko mam w zestawie juz gotowe zamontowane....... omawiane nakładki do montażu hella ledayflex nie są już dostępne na e-bay, przynajmniej ja nie mogę ich znaleźć. Ciekawe, ze przedstawicielstwa Nissana w różnych krajach oferują różne firmowe akcesoria. Na stronie angielskiej nic nie oferują w akcesoriach jeżeli chodzi o światła dzienne, natomiast Niemcy i owszem - za 349E opisane jako Tagfahrlicht mit 5 LED links/rechts - niestety bez zdjęcia, ale sądząc z opisu jako lewe i prawe to pewnie będą te Helli. A który dealer i za ile je w Polsce montuje? A gdzie można je kupić bez montażu i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 omawiane nakładki do montażu hella ledayflex nie są już dostępne na e-bay, przynajmniej ja nie mogę ich znaleźć. Ciekawe, ze przedstawicielstwa Nissana w różnych krajach oferują różne firmowe akcesoria. Na stronie angielskiej nic nie oferują w akcesoriach jeżeli chodzi o światła dzienne, natomiast Niemcy i owszem - za 349E opisane jako Tagfahrlicht mit 5 LED links/rechts - niestety bez zdjęcia, ale sądząc z opisu jako lewe i prawe to pewnie będą te Helli. A który dealer i za ile je w Polsce montuje? A gdzie można je kupić bez montażu i za ile? sluchaj kolego sa dostepne na ebayu, tutaj masz link do nich http://www.ebay.pl/itm/Tagfahrlicht-Nissan-Qashqai-und-Qashqai-2-Modell-2010-/360501102674?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item53ef8a4852#ht_5076wt_736 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Nie pamiętam teraz jak dokładnie wygląda miejsce gdzie są zamontowane te ledy na zdjęciu przed zamontowaniem, ale tam ktoś chyba coś wycinał, żeby wstawić te ledy z ebaya... Przecież ten plastik tam oryginalnie chyba ma być cały, a na zdjęciu ewidentnie widać łączenie - szparę dookoła. Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 dokładnie plastik nie jest w całości dlatego jesli ktos zamierza wydać 1500 zł na ledy to juz 400 zł nie robi różnicy żeby zrobił to serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 nie rozumiem za bardzo o co Wam chodzi to takie cosik jest zdjecie kolegi z 13 strony bodajze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCS Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dstasiu możesz zrobić zdjęcia swoich świateł. Przymierzam się do zakupu cena 260 zł to nie 1400 zł. Zastanawiam się, czy sam to zrobić czy dać do serwisu i co na to serwis przy przeglądzie? Jeszcze rok temu straszyli utratą gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstasiu Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 zdjatko jest na poprzedniej stronie. Również na poprzedniej opisałem dlaczego uważam że powinien zakładać je specjalista lub serwis. Jak pytałem w serwisie taka usługa to koszt 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 dzwonilem wlasnie do serwisu i koszt tych swiatelek ledowych to 1950 zl i w komplecie jest wlasnie caly taki zestaw jak na fotce wyzej...... plus montaz 200-250........ja wiem ze tamiej jest te nssc 502hp ale minus jest taki ze trzeba wycinac otwory na te swiatelka a roznie z tym wycinaniem bywa .......rozni sa fachowcy......dobrze ze nie widzieliscie jak mi zamontowal radio majster w seriwise......szkoda gadac doslownie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 W moim 2.0 dci nie ma tego elementu w którym dstasiu obsadził ledy Cała pozioma kratka jest przelotowa i dopiero w głębi jest plastik kierujący strugę powietrza na rdzeń chłodnicy. Ciekawe czy te "trójkąciki" można dokupić osobno w serwisie? No i przede wszystkim czy inne 2.0 dci mają jak mój. Jeżeli tak to, może nieroztropnie jest ograniczać przepływ powietrza? Poproszę o opinie. Sprawa mnie zaciekawiła bo poprzednie ledy (zamontowane przez dealera przed zakupem) właśnie dokonały żywota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STJ Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 W moim 2.0 dci nie ma tego elementu w którym dstasiu obsadził ledy Cała pozioma kratka jest przelotowa i dopiero w głębi jest plastik kierujący strugę powietrza na rdzeń chłodnicy. Ciekawe czy te "trójkąciki" można dokupić osobno w serwisie? No i przede wszystkim czy inne 2.0 dci mają jak mój. Potwierdzam, w 2.0 dCi nie ma tych małych trójącików chociaż w kratce są miejsca montażowe, też zwróciłem na to uwagę przeglądając ten wątek. Wręcz przeprowadziłem małe śledzctwo, wchodzą na otomoto i patrząć na zdjęcia ofert sprzedaży qashaqai. Na alledrogo nie widziałem tych plastików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 w serwisie sa te ledy razem z tymi trojkacikami i w nich sa zamontiwane te ledy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ciekawe czy te "trójkąciki" można dokupić osobno w serwisie? "trójkąciki" można dokupić w serwisie osobno - były nawet podane na forum ich kody ( nr. katalogowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 dstasiu a powiedz mi w jaki sposob zamicowales ledy. w tym trojkaciku, jak one sie trzymaja w tym plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel198310 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zobaczcie moje foty co mam zamatowane. ledaflex hella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zobaczcie moje foty co mam zamatowane. ledaflex hella a gdzie sa te foty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldo80 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 a gdzie sa te foty ? Post nr 631 - strona 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel198310 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Niestety cos jest nie tak kiedyś dalo się te fotki powiekszyc a teraz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Olo_ Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Niestety cos jest nie tak kiedyś dalo się te fotki powiekszyc a teraz nie pewnie stare fotki juz nie mozna powiekszac - admin zostawil miniaturki, a powiekszenia wykasowal, aby nie zajmowaly miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zodzak Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Jako nowy użytkownik QASHQAI-a witam wszystkich forumowiczów. Dołączę się do dyskusji bo jestem żywo zainteresowany światłami drl - może ktoś z was już montował takie światła? http://allegro.pl/led-drl-dzienne-halog-nissan-micra-qashqai-xtrail-i3184088144.html Ciekawe rozwiązanie zwłaszcza że nie trzeba niby nic ciąć. Wymienia się zwykłe halogeny na halogeny z światłami dziennymi. Ciekawi mnie jakość tych lamp (wodoszczelność). Patrząc na cenę powinna być raczej ok choć teraz to wszystkiego można się po tych "chińsko-europejskich" produktach spodziewać. Co myślicie na temat tych lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi