Gość marko24 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Witam wszystkich jadąc wieczorem zauważyłem że światła mijania świecą bardzo blisko i nie wiem jak wyregulować aby świeciły dalej ,a są poziomowane automatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysockip Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 obok przycisku do regulacji lusterek masz pokrętło do regulacji świateł ustaw na pozycję zero i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PiotrC Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 obok przycisku do regulacji lusterek masz pokrętło do regulacji świateł ustaw na pozycję zero i będzie dobrze Jeśli są poziomowane automatycznie, to znaczy że masz ksenony. A więc nie ma pokrętła do ręcznego ustawiania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RysiekB Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Postanowiłem odświeżyć zapomniany temat. Zmusiła mnie do tego dzisiejsza usterka. Po jakimś czasie od zapalenia samochodu (i światem mijania),zorientowałem się, że lewe światło się nie pali. Po wyjściu z auta okazało się, że przy włączonych mijania... pali się jedno normalnie, a drugie (lewe) - pali się pozycyjne. I teraz pytanie do doświadczonych forumowiczów: Czy to jest sprytny patent Nissana, żeby być w ogóle być widocznym dla użytkowników ruchu (np. ciężarówki wyprzedzającej we mgle, której kierowca mógłby pomylić X-a z motorem), w momencie gdy przepali się żarówka światła mijania, czy gorzej - coś z elektryką, np. z przełącznikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Wydaje mi się, że jest to standardowe rozwiązanie. W większości samochodów po kolei zapala się kolejne obwody, czyli światła postojowe, światła mijania i światła drogowe. Zapalenie każdego następnego obwodu nie powoduje wyłączenia poprzedniego. Gdy spali się coś w najwyższym obwodzie powinno się palić światło poziom niżej. Po prostu gdy palą się światła mijania to ich jasność jest tak duża w stosunku do świateł postojowych, że z daleka wydają się one wyłączone. U mnie w X-sie palą się i postojowe i mijania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RysiekB Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Tylko u mnie drogowe się palą oba, a mijania jedno, więc to chyba nie żarówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 H4 jest dwuwłóknowa, więc wynika, że jedno się przepaliło albo bezpiecznik?? Przynajmniej w VW są światła stronami:prawo-lewo, nie wiem jak to jest w nissanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RysiekB Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dokładnie tak było - jedno włókno padło. Banał - przepraszam za zawracanie głowy. Dzięki za rady. Teraz siadło mi oświetlenie gdzie indziej, ale to w innym temacie, bo się może komuś kiedyś przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.