dronx Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Witam pytanie jak temacie tylko chodzi o to jakie mazie załozone a nie tylko teoretycznie ze 85 prifil wejdzie najbardziej interesuje mnie profil jaki mozna dac na felgach 16 ?/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 witam to jak ma ktos moze wieksze oponki niz standardowe??? zastanawiam sie nad zakupem 245 75 16 MT czy to wejdzie bez ciecia ??? prosze o odpowiedz podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 wydaje mnie siem ze temat juz poruszany wczesniej - uzyj opcji szukaj. osobiscie w T1 mam 31x10,5x15 MT, delikatnie przyciac to tu to tam bo na zakretach protektor haczyl, kilka cm na drazkach w gore i zapierdyla az milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babcuk Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 witam wszystkich u mnie 31x10,5 r15 po małych docinkach zderzaka weszły i auto od razu inaczej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Witam awtedy niezamało miejsca na błoto?? nie zapycha sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babcuk Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 miejsca starczy u mnie wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rembacz Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Umnie 31/10,5/15 AT.Podkręcone drążki,bez chlapaczy przednich,przycięty przedni zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winsurfingradom Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Panowie może koledzy nie wiedzą jak czytać rozmiar opon? Więc wytłumaczę ja mam bf goodrich 285/75R16 tj. (16 wielkość felgi) (285 szerokość opony mierzona w najszerszym miejscu) a 75 to procent z 285 i do takich opon tniemy błotniki i podnosimy budę na ramie max 4cm. do tego felga stalowa et-30 i zyskujemy na szerokości 12cm zakładamy poszerzenia z pasa do nadkoli i jest ok. Tylko jeden gość na tym forum założył 33r16 opony ale poza cięciem błotników aż z progami po 10cm. na stronę i podniesieniu budy o 8cm. oraz sprężyn o 2cm. przedłużaniu wszystkiego co możliwe nikomu się to nie udało pozdrawiam zamieszczę foty w ciągu tygodnia sami ocenicie. Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2010 przez winsurfingradom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambo80 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witam. Mam założone w tyranie I oponki GG AT2 30 X 9,5 X 15 . Mam zamiar zmienić je na jakieś simexy i zastanawiam się czy wejdzie mi coś większego. Zastanawia mnie też przelicznik opon z calowych na metryczne . 30 X 9,5 X 15 = 240 / 80 / 15 31 X 10,5 X 15 = 265 / 75 / 15 Wychodzi mi z tego ,ze 31" ma niższy profil . Przeliczałem tu : http://www.kilometr.com/naprawiam-t-3.html#opony Jak ktoś by mi mógł wytłumaczyć , bo może porypałem się z rozmiarach jakoś .Myślałem że 9,5 to niższy profil niż 10,5 . Chciałem wrzucić opony o jeszcze większym profilu od tych co mam założone .Jakiego rozmiaru powinienem szukać ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 fajny przeliczniki wyszperałeś , + czyli 9.5 to szerokość opon a nie profil wg tego przelicznika a zobaczcie na taki przelicznik: Opona o rozmiarze 240 80 15 240 to szerokość opony w [mm] 80 to wskaźnik profilu opony (jest to % z szerokości) 80% ze 240mm to: 240 x 80% = 192 [mm] - jest to profil opony czyli profil tej opony to 192mm czyli opona 31 X 10,5 X 15 ma profil mniejszy niz 30 X 9,5 X 15 wg przelicznika metrycznego i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambo80 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Czyli idąc tym tokiem myślenia : opona 31 X 10,5 X 15 265 / 75 / 15 75 % z 265 to ok 200 mm czyli wyższy niż w oponie 30 X 9,5 X 15 . Dzięki bo nie wiedziałem jak to się przelicza . Wejdzie mi to do tyrana bez przygód ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 jak pisano 31 wchodzi bez problema, no moze po lekkim modelazu chlapaczy itp wiec powinno sie zmiescic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambo80 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Ok , dzięki . Gdzieś mi umknął fakt ,że pisano jasno ,że wejdą takie oponki . Jednak każdy jakieś przeróbki robił . Mój trochę wyżej stoi to może nie będzie problemu . I nie trzeba napewno ciąć zderzaka jak w T2 . Pozdrawiam Edytowane 2 Września 2010 przez Bambo80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielarz29 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Witam Wszystkich nie chcę zakładać nowego tematu , więc podpinam się w pod ten. Myśle o założeniu oponek 235/80/16 i z tego powodu mam pytanie :Czy do TII wejdą bez przeróbek?? Standard to 235/70/16 więc powinny wejść , ale wole zapytać. Dzieki z góry za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Witam niebedzie problemów sprawdz sam http://www.kilometr.com/naprawiam-t-3.html#opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netopeer Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 (edytowane) Hej Lepiej wpakować 265/70 R16 czy 245/75 R16 do Terrano II. Na wysokość wychodzi podobnie wiadomo ze 265 troszke wiekszy lać wiec kontakt z podłożem lepszy. Tylko pytanie czy te pare milimetrów nie bedzie haczyło o rant zgrzewu budy? Chlapacze juz dawno wywalone ... wiec z tym problemu nie ma. Zderzak też stalowy wiec nie ma co podcinac bo tez go nie ma. Tylko ten magiczny rant zgrzewu przy skręcaniu. Ktoś miał taki dylemat i rozwiązał ? Pozdro B. Edytowane 29 Września 2010 przez netopeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubuś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam mam pytanie apropo rozmiaru jak już wiemy opony 31'/10,5' wejdą do terrano2 teraz mam pytanie czy z takimi oponami nie ma problemu podczas użytkowania w terenie. Chodzi o wykrzyż mocne skręcanie itp. czy opona nie obciera błotnika, czy nie ogranicza możliwości auta? Panowie może koledzy nie wiedzą jak czytać rozmiar opon? Więc wytłumaczę ja mam bf goodrich 285/75R16 tj. (16 wielkość felgi) (285 szerokość opony mierzona w najszerszym miejscu) a 75 to procent z 285 i do takich opon tniemy błotniki i podnosimy budę na ramie max 4cm. do tego felga stalowa et-30 i zyskujemy na szerokości 12cm zakładamy poszerzenia z pasa do nadkoli i jest ok. Tylko jeden gość na tym forum założył 33r16 opony ale poza cięciem błotników aż z progami po 10cm. na stronę i podniesieniu budy o 8cm. oraz sprężyn o 2cm. przedłużaniu wszystkiego co możliwe nikomu się to nie udało pozdrawiam zamieszczę foty w ciągu tygodnia sami ocenicie. Pozdrawiam No dobrze ja mam pytanie co do tych felg z ET -30 czy po założeniu ze standardowym ogumieniem czyli 235/75 będzie wystawać opona czy trzeba będzie poszerzać nadkola i ewentualnie jaki jest max ET w przypadku seryjnego terrano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 31x10,5 15R weszło do TI bez żadnego cięcia. No może przedni chlapacz zdemontuję bo czasami w zakręcie delikatnie bieżnik zaczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam co do ET to tak wyglada 245 75 16 ET -10 mysle ze do terrano to ET -10 jest oki nic nie wystaje wiec dowodu nie zabiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sociald6 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Witam Mogę założyć takie oponki do swojego terranko ? http://olx.pl/oferta/bfgoodrich-at-31-10-5-15-CID5-IDc5U77.html#512587faa6 Które nie jest podnoszone na dystansach. Z przodu podniesione kiedyś było jakieś 3-5cm na srubach pod samochodem Mechanik kręcił jakieś śruby i się dzwigło A i jeszcze jedno. Mozna na zwykłe staowe orginalne felgi 15 założyć te oponki ? Edytowane 17 Listopada 2015 przez Sociald6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 jakie masz felgi ?? szerokość i odsadzenie ET mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sociald6 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) http://olx.pl/oferta/felgi-stalowe-15x7-6x139-7-nissan-terrano-patrol-mitsubishi-pajero-CID5-ID9ydEL.htmlIdentyczne do tych takie same ma felgi jakie masz felgi ?? szerokość i odsadzenie ET mnie interesuje http://olx.pl/oferta/felgi-stalowe-15x7-6x139-7-nissan-terrano-patrol-mitsubishi-pajero-CID5-ID9ydEL.htmlIdentyczne do tych takie same ma felgi Edytowane 18 Listopada 2015 przez Sociald6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 jak masz podniesione przednie zawieszenie o tyle co mówiłaś to wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sociald6 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dziękuję. A jaki profil opony można założyć na felgi Żeby można było dźwignąć moje terranko na tych felgach 15 Czy nie można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Te opony które chcesz kupić, to jest chyba max co ci tam wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi