chudy__ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 no to dziwne bo mialem 31/10,5/15 na seryjnej feldze i nic nie tarlo(no troszke przod przy max skrecie, ale byly to podjechane A/Tki) Jesli uzywasz napedu 4x4 to raczej bym odpuscil na takim zestawie opon(inny rozmiar przod i inny tyl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wiem wiem, dlatego chcę to jak najszybciej zmienić. Pytanie, ile jest z tym roboty, czy tam jest dużo walczenia żeby to z przodu działało jak należy.A na tyle nie ma tragedii, trą tylko przy bardzo mocnym przechyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 jak kupisz nowe A/Tki to pewnie bedzie ci trzec bardziej na przodzie, jelsi nie chcesz robic zadnych modow zawiasow to bym zszedl na troche mniejszy rozmiar opony (ja tak zrobilem) i jest git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Przy takim rozmiarze, będę musiał jakieś hardkory odwalać? Czy małe przeróbki wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 jest duzo opisow tutaj na forum jak to u innych bywalo duzo zalezy od opony firmy i czy chesz A/Teka czy M/Teka. od odkrecania chlapaczy i przyciecie zderzaka po krecenie na drazkach lub lifty budy( u mnie bylo na serii nic nie grzebalem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 zapewne będzie trzeba tylko chlapacze odkręcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 ale przy M/T pewnie bedzie ciezko juz samymi chlapaczami i raczej ET seryjnej felgi nie jest zbyt przyjazne do 31"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) A/T ki chcę założyć, BFG. Dokonałem wstępnych obliczeń, średnica między progiem a zderzakiem to jakieś 86cm, wg http://www.polskioffroad.com/ART/przelicznik_opon.html3" to około 78 cm, więc powinien być zapas. Teraz z przodu mam zapas między oponą a progiem jakieś 7-8 cm, a ma około 73 cm średnicy, więc powinno być ok. A szczerze powiem, że wolałbym nie podkręcać drążków, bo potem może być zabawa ze zbieżnością. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez zielor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 śmiało możesz montować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 śmiało możesz montować Dzięki, w przyszłym tygodniu pojadę ogarnąć oponki, to dam znać jak wyszło =D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 pewnie, pisz... to zawsze coś poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Przeważnie to jest tak że jedna modyfikacja ciągnie za sobą konieczność kolejnych Lepsze opony zachęcają do dalszego niż poprzednio zapuszczenia się w teren ... tak że i tak niedługo budę podliftujesz ... później zawias ... itd... Każdy z nas taką metamorfozę przechodził Off road to nie tylko jazda ... to także a może przede wszystkim przebudowa auta a wypad w teren to tylko poligon doświadczalny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Wczoraj udało mi się ogarnąć opony (od razu pojechałem testować).Nic nie trze, jadą zajebiaszczo Zgodnie z obietnicą zdjęcie. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez zielor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 no to super Przy max skrecie tez nic nie trze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Przy max skrecie tez nic nie trze? Nic a nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 i jak wrazenia z jazdy w porownaniu do poprzednich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 jaki masz rozmiar BFG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 i jak wrazenia z jazdy w porownaniu do porzednich? Bez porównania, wreszcie coś mnie ciągnie po błocie. Wcześniej niewielka kałuża i już tracił przyczepność. jaki masz rozmiar BFG ? 31/10,5 R15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) A masz lift 2" ? Ja mam u siebie wsadzone 2" Lowelsa i przodem potrafię dopić kołem do nadkola na dziurze. Wczoraj jak sprawdzałem przestrzeń między oponą a nadkolem od strony drzwi to miałem mało luzu coś koło 2-3 cm ( przy takim samym rozmiarze opony jak Twoje ) Edytowane 20 Grudnia 2015 przez KAINE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 A masz lift 2" ? Ja mam u siebie wsadzone 2" Lowelsa i przodem potrafię dopić kołem do nadkola na dziurze. Wczoraj jak sprawdzałem przestrzeń między oponą a nadkolem od strony drzwi to miałem mało luzu coś koło 2-3 cm ( przy takim samym rozmiarze opony jak Twoje ) Nie, nie podnosiłem go ani trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 wez jeszcze profilaktycznie sprawdz czy masz odboje na wahaczach(gorne i dolne) bo pewnie jakiegos brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Postaram się jutro zlokalizować czy są wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Co sądzicie o: -Goodyear Wrangler Duratrac 245/75/16 245/75R16 Link:http://allegro.pl/goodyear-wrangler-duratrac-245-75-16-245-75r16-r16-i5872246953.html Edytowane 22 Grudnia 2015 przez __TheBest__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 chudy__dziś zaglądałem ale mam problem z lokalizacją. Musze poszukać fotek na necie gdzie one są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) na dolnych wahaczach w okolic lacznika stabilizatora powinien byc kanciaty (ala piramidka) a wyzej jest mniejszy ale okragly Edytowane 25 Grudnia 2015 przez chudy__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi