Gość miff Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Czy ktoś może spotkał się z czymś takim: Po umyciu auta i zainstalowaniu radia, siadło mi: 1. Podświetlenie Deski 2. Przednie światła postojowe 3. Prawe tylnie postojowe (to może być zbieg okoliczności, wydaje mi się, że tam mogła paść żarówka) 4. Sterowanie kątem padania świateł mijania Ktoś ma może jakiś pomysł co się mogło stać? Bezpieczniki, te pod kierownicą wszystkie dobre. A może ktoś syponuje schematami elektrycznymi? /miff (N13 17CD 1990) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolter Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Przyczyna tego wszystkiego może tkwić w masie pod jaką jest podpięte radio.Z pozoru wygląda to na poważną usterke ale tak może nie być .Proponuje abyś zmienił podpiecie masy w radiu,podciągnij sobie mase z jakiegoś innego punktu np. wystarczy żeby śrubka wkręcana była w metali juz masz punkt z masą.Pisze tak bo kiedyś też po podpięciu radia cos podobnego miałem i zmiana masy przywróciła wszystko do porządku.Mysle że mycie nie miało z tym nic wspólnego no chyba że cały silnik wodą zlałeś :wink: .Ale tak jak pisze sprubój z masą od radia.Ewentualnie sprawdż czy pod maską nie masz jeszcze bezpieczników ukryte mogą być w skrzyneczkach od przekażników. Powodzenia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wmiczug Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 u mnie było dokładnie to samo ,przyczyną takiej samej awarii było nieprawidłowe podłączenie radia a właściwie masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mara Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ja miałem podobny problem. Przyczyna to na 100% złe podłącznie radia (ja użyłem niebieskiego przewodu który był przeznaczony do ściemniania oświetlania w radiu). Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki bo powinienneś mieć jakieś padnięte! Pozdrawiam mkmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miff Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Rzeczywiście problem jest w instalacji radia, jeszcze nie doszedłem gdzie jest problem, ale bezpiecznik żeczywiście jeden pada, nie wiem jak mogłem go trzykrotnie przeoczyć sprawdzając. Pada dokładnie w momencie, gdy radio jest w kieszeni (nie musi być nawet włączone) i włącze światła postojowe, prawdopodobnie tak jak mówicie, problem leży w masie... /miff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekk Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 u mnie radio juz jest dpbrze podłączone ale i tak nie dzialaja przednie postojowki, tylne prawe, podswietlenie w srodku samochodu i regulacja swiatel(gora-dół), oststnio przestało działać nawet radio bezpieczniki sa wszystkie dobre co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Przypuszczalnie podłączyłeś mase pod szary przewód, który jest od podświetlenia radia załączany po postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekk Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 [Przypuszczalnie podłączyłeś mase pod szary przewód, który jest od podświetlenia radia załączany po postoju.] na poczatku tak podlaczylem ale teraz juz jest tak jak powinno byc i jest to samo tzn nie mam podswietlenia itd. bezpieczniki wszystkie po kolei wyjmowalem i sprawdzalem nie wiem co z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 bezpieczniki sa wszystkie dobre co to moze byc?? A jakiś bezpiecznik pali czy nadal są dobre??????????????????? A sprawdź głne bezpieczniki pod maską !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 55 Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 odłącz przewód masy , zostaw tylko prądowy , podłącz antenę radio będzie miało masę przez antenę , wymień uszkodzony bezpiecznik , i wszystko bę dzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekk Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 bezpieczniki sa wszystkie dobre co to moze byc?? A jakiś bezpiecznik pali czy nadal są dobre??????????????????? A sprawdź głne bezpieczniki pod maską !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pod maską tez sa dobre. Sprawdzalem nie pali zadnego, wszystkie sa dobre a podswietlenie nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 A masz sprawny włącznik świateł???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekk Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Wielkie dzieki za pomoc juz jest wszystko w porzadku no moze prawie wszystko, radio nie bedzie działac bo okazalo sie ze to ono sie zwaliło, kumpel ma takie samo sprawdzilem u niego(600zł w plecy)ale mam podświetlenie !!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek28 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Witam Mam taki sam problem. Mianowicie przy podłączaniu radia zrobiło się jakieś zwarcie i padły przednie postojówki, tylne prawe, podświetlenie deski i kokpitu. Także z zegarkiem działy sie cuda ale z tym sobie poradziłem były przepalone dwa bezpieczniki. Masę do radia mam już pociągniętą osobno. Bezpieczniki też wszystkie git. Jeśli któs wie co jest przyczyną będę wdzięczny za pomoc. Edit: już sobie poradziłem. Wizyta u elektryka i 30 pln mniej w kieszeni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi