Gość dudzers Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam ponownie.Stoję przed koniecznością wymiany mostu. Mam Serenę 1.6 1998 r i do tego modelu most mi potrzebny. A pytanie brzmi czy most od 2.3 d też będzie pasowal, bo na allegro z takimi twierdzeniami się spotykalem.Może ktoś ma taką wiedzę .Za pomoc z gory dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudzers Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Też mnie to nurtuje , ale za przełożenia niby odpowiada skrzynia biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyg Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Nie tylko skrzynia most też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 W SR20 generalnie wkładali jeden rodzaj mostu, podobnie jak w GA16. Choć podobno też zdarzały się wyjątki. Natomiast w LD 20 wkładali i takie i takie. Różnią się przełożeniami i wałem (długość, waga itp.). Musisz zobaczyć jaki masz typ mostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudzers Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 A gdzie to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Może zmierz długość całkowitą wału, średnicę, mocowanie do mostu i na jej podstawie dobieraj most. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dudzers Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Zapytam jeszcze Mc gaywera . Bywa chyba na forun . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 To może ja trochę pomogę. Jeżeli chodzi o mocowania itp. To mosty w 1.6 i Dieslach są takie same. Odnośnie przełożeni różnica już jest. Wyjaśnię to na tej zasadzie. Jadąc Sereną 2.0 diesel 90km/h mam na obrotomierzu 2.5k obrotów. Jadąc z taką samą prędkością sereną 1.6 benzyna mam3k obrotów. Jeżeli chodzi o Most od 2.o benzyna jest zupełnie inny wały też zresztą są inne różnią się długością. A jest to spowodowane tym że 2litrówki benzynowe mają inne zawieszenie. Jak by ktoś był chętny mam jeszcze po przeszczepie całe zawieszenie i most od 2.0 benzyniaka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.