Gość andrzej35 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 I znowu problem. Mam primere 1995 1,6... Kasowanie blokady i otwieranie drzwi z pilota.. Jeśli chodzi o drzwi to moge otworzyc kluczykiem. ale nie mozna skasowac blokady to i nie odpalilem. Dodam że baterie w pilocie wymienilem... Wczoraj pod sklepem siedzielem i dusilem przycisk pol godziny... zadzialal raz. Pod domem z 15 minut -zadzialal dwa razy..i potem nic.... Czyzby cos w nim nie laczylo? Nie wiem co robic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 moze bys cos wiecej, napisał. Jaki to pilot chociaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej35 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Jedno co wiem to pilot bardzo zurzyty... gumy sie wytarly i widac odsloniete przyciski. A są dwa: jeden otwiera drzwi i odblokowuje auto,drugim sie zamyka...Rozłozylem go a w srodku jest plytka wielkosci pol paczki od zapalek. Z duża bareria.. Tyle moge o nim teraz powiedziec bo nie mam go przy sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 I znowu problem. Mam primere 1995 1,6... Kasowanie blokady i otwieranie drzwi z pilota.. Jeśli chodzi o drzwi to moge otworzyc kluczykiem. ale nie mozna skasowac blokady to i nie odpalilem. Dodam że baterie w pilocie wymienilem... Wczoraj pod sklepem siedzielem i dusilem przycisk pol godziny... zadzialal raz. Pod domem z 15 minut -zadzialal dwa razy..i potem nic.... Czyzby cos w nim nie laczylo? Nie wiem co robic... Dosyć zastanawiające zachowanie, bo po elektronice wygląda na kluczyk oryginał z dogorywającą elektroniką, po zachowaniu mechaniczno-elektronicznym z drzwiami, blokadą i odpalaniem, wygląda jakby był dorobiony niezakodowany, lub jeśli jednak oryginalny, to może miał kontakt fizyczny z jakimiś innymi kluczami i "rozkodował się". Zakładając, że jest oryginalny, a jedynie "rozkodowany", to proponuję (spróbować nie zaszkodzi) procrdurkę z instrukcji, oczywiście o ile już jej nie próbowałeś, a z zapisów mojej instrukcji wygląda to tak: "Jeżeli mimo użycia właściwego kluczyka silnik samochodu nie daje się uruchomić z powodu zakłóceń radiomagnetycznych wówczas należy: 1. Pozostawić kluczyk w stacyjce w pozycji ON przez około 5 sek. 2. Przekręcić kluczyk do pozycji OFF i zaczekać około 5 sek. 3. Powtórzyć raz jeszcze kroki 1 i 2 4. Odseparować kluczyk stacyjki od innych kluczy i pilotów noszonych na jednym kółku i uruchomić silnik". Ze względu na fizyczne zużycie, i jeśli nie znajdziesz sposobu na elektronikę, a koniecznie będziesz chciał mieś sprawny komplet kluczyków, to pewnie nie ominie Cię wizyta w ASO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 zapewne twój pilot to lucas 3txa, poszukaj na forum pisałem o tym jak się go naprawia. Zastanawia mnie fakt że drzwi otwiera a immo nie. To o tyle dziwne że jak już działa to powinno działac w pełni jedno i drugie. Zastanawiam się , czy nie padł Ci audio link - sterownik immobilisera ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.