Gość podroze100l Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Witam Pare dni temu kupilem nissana primere 2001 rok 5dz 1.6 silnik p11 po lifcie i ostatnio zauwazylem ze jak wyciagam kluczyki ze stacyjki i zamykam autko alarmem zapala sie czerwona kontrolka w ksztalcie auta w srodku z kluczem. Pewnie zwiazane cos z serwisem. Wiecie o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Z treści Twego posta wnioskuję, że nie dysponujesz instrukcją, albo nie chciało Ci się do niej zajrzeć, zatem w ślad za nią cytuję: "Lampka kontrolna immobilizera NATS Kiedy zapłon jest wyłączony lampka błyskając informuje, że system immobilizera NATS jest w stanie czuwania. Jeżeli po włączeniu zapłonu lampka się stale świeci, oznacza to, że w zakresie systemu NATS wystąpiła usterka." Napisałeś, że kontrolka Ci się zapala, jeśli znaczy to że błyska/mruga, to śpisz spokojnie, jeśli zapala się i świeci światłem ciągłym, to chyba kłania Ci wizyta u speców od alarmów i immo, a może w samym ASO. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podroze100l Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Z treści Twego posta wnioskuję, że nie dysponujesz instrukcją, albo nie chciało Ci się do niej zajrzeć, zatem w ślad za nią cytuję: "Lampka kontrolna immobilizera NATS Kiedy zapłon jest wyłączony lampka błyskając informuje, że system immobilizera NATS jest w stanie czuwania. Jeżeli po włączeniu zapłonu lampka się stale świeci, oznacza to, że w zakresie systemu NATS wystąpiła usterka." Napisałeś, że kontrolka Ci się zapala, jeśli znaczy to że błyska/mruga, to śpisz spokojnie, jeśli zapala się i świeci światłem ciągłym, to chyba kłania Ci wizyta u speców od alarmów i immo, a może w samym ASO. Pozdrawiam Witam Dzieki za odp Niestety nie dysponuje ksiazka obsługi :-/ nie dostalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Witam Dzieki za odp Niestety nie dysponuje ksiazka obsługi :-/ nie dostalem Witam i ja Cieszę się, że mogłem pomóc, a jeżeli instrukcja, i nie tylko, leży w Twojej sferze zainteresowań, to proponuję zajrzeć tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/37837-primera-poradniki-serwisowki-instr-obsugi-katalogi-obd/ , ja miałem to szczęście, że od poprzedniego właściciela otrzymałem instrukcję, i kartę gwarancyjną z historią przeglądów, nie mniej po zawitaniu w progi NKP znalazłem "moją" instrukcję w postaci PDF, a dodatkowo, skorzystawszy z zamieszczonych linków zciągnąłem sobie servisówkę, wspomagając sie dodatkowo katalogiem części zamiennych wg VIN, pomalutku poznaję swój traktorek, który nie jawi mi się już taką "wielką niewiadomą" Życzę owocnej lektury stron NKP Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.