Gość aaron22 Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 wie ktoś może jak ze standardowego zestawu audio (x-trail z 2002 roku, radio kaseciak plus zmieniarka na 6 płyt) wyprowadzić wyjście aux tak, żeby podłączyć iPhona (może być wtyczka apple albo po prostu wyjście na zwykłego jacka) próbowałem juz transmiterów radiowych i są szumy na wszystkich czestotliwościach, próbowałem też kasetę adapter i szum jeszcze większy (może głowica jest brudna??) bylem w dwoch zakladach car audio i kolesie nie wiedzieli jak zabrac do wyprowadzenia aux, wiec wolałem im nie zostawiać samochodu mozecie polecić jakiegos sensownego elektryka od zestawów car audio w okolicach Otwocka, ewentualnie w Warszawie? z góry dzięki podaje też priv: aaron22@gazeta.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TrialDiver Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Założyłem zestaw głośnomówiący PARROT MKi9200. Ten zestaw jest dedykowany do iPhone. Rozwiązanie jest dosyć drogie (700 zeta na Allegro), ale jestem BAAAARDZO zadowolony. Komunikacja Bluetooth działa bardzo sprawnie - również odtwarzanie z iPoda po bluetooth. Zestaw wpina się w obwód radia - do zestawu dołączone są kable i wtyczki, wiec wszystko można zrobić samemu! (Mała korekta: u mnie elektryk wykonał małe obejście kabli, bo w Nissanie wtyczki radia są inne niż euro. Trochę z tym roboty...) Zestaw używa głośników zamontowanych w samochodzie - całego audio, ale sam tym steruje - niestety nie przez radio samochodu. Jakość dźwięku jest dobra, więc nie narzekam. Zestaw ma wyprowadzone 3 kabelki - złącze do iPoda-iPhona, USB - do wszystkich pen-drivów i innych USB kompatybilnych mp3 i mini-jack 3,5 mm - zwykłe słuchawkowe - do wszystkich urządzeń z tym gniazdem. W ekraniku jest też slot na kartę SD/MMC - wrzuciłem tam kartę 2GB i hula bez problemu. Dodatkowo stereofoniczny mikrofon i bezprzewodowy pilot (montowałem na kierownicy ale zawadzał więc przykleiłem na konsoli środkowej). Wiem że rozwiązanie trochę drogie, ale daje dużo frajdy! Jeszcze nie odkryłem wszystkich opcji. Pozdrawiam Zapomniałem: Zaraz po zakupie zalecam upgrade oprogramowania - można pobrać ze strony Parrota. Wtedy obsługuje iPhone z softem 3.0. Bez tego może się zacinać. I jeszcze jedno: Parrot wymaga instalacji w ASO bo inaczej traci się gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 pokaz jakies fotki tego, jak to umiesciles w swym wozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.