Gość Domel Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Raz sprawdzałem, wskazówka była już poniżej czerwonego pola, nic się na zapaliło a wlałem(ale pod korek) 47litrów... albo kontrolka nie działa albo byłem na granicy jej zapalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaag Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam! A czy ktoś już probował podpiąć to na krotko w kostce pod siedzieniami?? sa trzy kable. co z czym zewrzec by zasymulowac wlaczenie sie rezerwy? u mnie tez nie dziala, chce sprawdzic czy lampka walnieta czy czujnik bez rozkrecania deski/baku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 u mnie tez nie dziala, chce sprawdzic czy lampka walnieta czy czujnik bez rozkrecania deski/baku. rozkręcenie deski i dojście do zegarów to jakieś 10 minut roboty więc można się pokusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nol152 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) w moim sunnym n14 1.4 1995r. wtrysk jest tak jak tankuje na stacji do pelna pod korek to wejdzie ok 47L a wiem ze zbiornik ma 50L chyba w kazdym n14 ma taka pojemnosc zbiornik, rezerwa zaswieca mia sie jak wiem ze mam okolo 8-12L(pierwsza biala kreska ) to swieci mi sie jak stoje na swiatlach jak ruszam gasnie i podczas jazdy nie swieci ale najgorszy moment jest wtedy kiedy rezerwa sie juz coraz czesciej swieci albo ciogle podczas jazdy w tedy w baku jest ok 4-5l paliwa sprawdzalem na swoim aucie az mi auto szarpalo dalo rade odpalic ale dalem gazu i zgasl resztki benzyny byly nie bylo juz cisnienia w ukladzie, tak wiec mialem 5L w karnistrze zalalem przekrecilem pare razy kluczykiem az pompka napompuje i bedzie dobre cisnienie w ukladzie odpalil za pierwszym dojechalem do domu zrobilem rutynowy zabieg odpalilem auto az sie cala bezyna wypali i wymienilem filtr paliwa nA knecht okolo 60zl jak mam wskazówke na czerwonej kresce to zrobie okolo 50 km i staje. Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez nol152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam.Mam pytanie jak sprawdzić miernikiem co nie tak z obwodem lampki rezerwy bez rozkręcania foteli itd.Na kostce pod kanapą zwierałem lampka świeci więc do kostki jest ok.Jakaś podpowiedż mile widziana.Za odsyłanie do szukajki dzięki z góry.Pozdrawiam.N14 gażnik. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez Jarosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaag Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Witam! Tez nie posiadałem rezerwy. Najpierw zwarłem w kostce pod siedzeniem dwa przewody co sprawiło zaświecenie się rezerwy. Później znalazłem w sieci, ze można zastosować czujnik z daewoo( ten sam patent, termistor.. na alledrogo za 15 z przesyłka) wymontowałem pływak i co się okazało. ze na górze gdzie kable wchodzą w takie gumowe coś kabel od rezerwy jest urwany a na pływaku nie było czujnika. zamontowałem ten od daewoo w miejsce gdzie powinien być oryginalny czujnik. i teraz jest mały problem. rezerwa się zaczyna tlić/mrugać w połowie pomiędzy 1/4 a czerwonym polem na wskaźniku( wskaźnik działa w 100% dobrze). czy termistor z daewoo ma inne parametry niż nissanowski? po zmierzeniu miernikiem pokazuje ok 720-750 ohmow. czy ktoś kto posiada działającą rezerwę może sprawdzić opór pomiędzy masa( czarny środkowy) a żółto niebieskim (tak jest u mnie w 2.0D kombi). może ten zamienny ma mniejsza wartość niż nominalny i dlatego wcześniej się zapala?? pozdrawiam http://img848.imageshack.us/i/27042011953.jpg/ pływak po wyjęciu z baku http://img405.imageshack.us/i/27042011954.jpg/ z zamontowanym czujnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi