stefino Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Witam!! Na wstępie - szukałem, ale nie znalazłem. Pytanie brzmi tak: Czy Micry K11 (konkretnie z 1993 roku wersja Lx)miały coś takiego jak filtr kabinowy czy jak kto woli przeciwpyłkowy? Zastanawiam się nad tym, bo ostatnio trafiłem na to: http://www.allegro.pl/item751794555_oryginalny_filtr_kabinowy_nissan_micra_k11.html a ponadto w programie Nissan fast widnieje taki filtr (inny numer ale jest) Prośże o informację, czy taki filtr jest w Micrach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Ja mam z 98r z klimą i takiego filtra nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 No to w takim razie do czego jest ten filtr z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) był tu na forum już ten temat z tego co pamiętam to micry z klimą nie mają filtra kabinowego, ja mam 98r po lifcie i mam filtr właśnie nie dawno go wymieniłem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/50986-k11-filtr-przeciwpylkowy/page__p__636966__hl__filtr%20przeciwpy%C5%82kowy__fromsearch__1entry636966 Edytowane 2 Października 2009 przez marioxxx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 był tu na forum już ten temat z tego co pamiętam to micry z klimą nie mają filtra kabinowego, ja mam 98r po lifcie i mam filtr właśnie nie dawno go wymieniłem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/50986-k11-filtr-przeciwpylkowy/page__p__636966__hl__filtr%20przeciwpy%C5%82kowy__fromsearch__1entry636966 Ok ale mówicie tu o K11 po 1 lifcie. Mnie interesuje K11 pierwsza generacja- czyli z 1993 roku. Najdziwniejsze jest to, że program Nissan Fast twierdzi że taki filterek w takiej Micrze jest! (Jest nawet obrazek)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 z tego co wyczytałem to k11 sprzed liftingu nie miała filtra przeciwpyłkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Znaczy że są niejasności... bo allegro posiada dwa takie filtry do K11 sprzed FL, FAST mówi że jest... a jak jest na prawdę to trzeba chyba rozebrać i sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 marioxxx2 gdzie masz ten filtr ? U mnie za schowkiem jest tylko dmuchawa . Nic co by przypominało obudowę filtra tam nie ma ... w Almerce N16 owszem było za schowkiem ... a tu nic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Najpierw trzeba zdemontować drzwiczki schowka , potem jest takia poprzeczna listwa plastikowa którą trzeba przeciąć (też to dla mnie było dziwne)za tą listwą zobaczysz takie jakby pionowe złączenie dmuchawy (nie wiem jak to fachowo nazwać)zobacz czy jest tam od dołu jakaś śrubka jak jest to ją odkręć , jak ja to odkręciłem to to u mnie filtra nie był bo poprzedni właściciel wyjął filtr i nie włożył nowego i miałem w ręku kawałek blaszki do tej blaszki zaczepia się filtr i wsuwa się do środka jest to trochę niewygodne ze względu na ten przecięty plastik ale innaczej się nie da, ale widzę że ty masz 98 po lifcie z klimą więc tu na forum czytałem i pisali że choć to im się wydawało dziwne ale z klimą właśnie nie mają filtra kabinowego, zresztą zobacz w szukajce opisy na ten temat Edytowane 6 Października 2009 przez marioxxx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 A właśnie jak zdemontować schowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Jest trochę ciężko ale tak najpierw musisz otworzyć drzwiczki i w dole one są zamontowane na takich "sworzniach " trzeba tam wymacać i przekręcić jeden i drugi i one wyjdą tylko nic na siłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Jest trochę ciężko ale tak najpierw musisz otworzyć drzwiczki i w dole one są zamontowane na takich "sworzniach " trzeba tam wymacać i przekręcić jeden i drugi i one wyjdą tylko nic na siłe Spojrzałem jak to mam u siebie zamontowane- są takie dwa bolce które trzeba przekręcić i w jakiś sposób wyjąć - to o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 właśnie one wyjdą tylko wtedy jak będą w odpowiednim położeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 dzis porobię fotki jak to wygląda u mnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 tak to wygląda u mnie ... jak widac nie ma nigdzie miejsca na filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ależ oczywiście, że masz na tym pierwszym zdjęciu, mniej więcje na środku masz takie podłuzne dziury. trzeba wzdłóż nich przeciąć ten plastik i pod tym będzie filtr. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Hmmm... zaglądałem pod ten palstik i tam nie widać nic gdzie by mozna było wepchnąć filtr .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 podglądałam pół roku temu jak ten filtr był wymieniany u mnie (k11 z 2000r). Po zdemnontowaniu klapki od schowka był widok mniej więcej jak na Twoim pierwszym zdjęciu. Taki szaryplasti z dwoma rzędami podłuznych dziur. wzdłuż tych dziur, a nawet bardziej po skrajnym brzegu, żeby był większy otwór zastało przecięte. i ten kawałek jest do wyrzucenia. pod tym jest taki czarny plastik i śruba. teraz to u mnie widać po otwarciu półki i zajrzeniu tak, żeby wzrok był na wysokości dołu półki. I ta śruba jest od filtru. Mogę zrobić fotę jak to wygląda, ale z klapka od półki bo sama nie umiem jej zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Oki .. w takim razie trzeba by powycinać to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 no, inaczej sie nie da Trochę sie obawiałam o stabilność całej konstrukcji powycięciu tego kawałka, ale to jest sztywny plastik i póki co nic się nie dzieje. A przy okazji obecność tego kawałka plastiku świadczy o tym, że ten filtr, jest tam od wyprodukowania samochodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Raczej go tam nie ma .. bo nadmuch działa bez problemu oraz szyby nie parują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ok wiszę że Szymeq ma nieco nowszą Micrę. Musze tylko zajrzeć jak szwagier podjedzie za jego schowek... jeżeli jest tak samo to znaczy że taki filterek ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 To co z zasadą, że Micry po liftingu '98 z klimą nie mają filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Najszybciej we czwartek wieczorem będę mógł potwierdzić lub obalić tą tezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Najszybciej we czwartek wieczorem będę mógł potwierdzić lub obalić tą tezę I co? I co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi