Bodek05 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam! Jakie klocki hamulcowe stosujecie w swoich Tinkach: f-ma i koszt? + wrażenia Jeśli ktoś pamięta symbol mógłby podać myślę że wszystkie modele mają takie same ? Moje ostatnio popiskują z przodu i nie jestem pewien w jakim są stanie czy to może tylko tak im przyszło czy też się kończą. Chociaż stan płynu jest wysoki ale nie wiem czy tylko poprzednik dolał czy wymieniał klocki. Przy wiosennej zmianie kół patrzyłem to to co widać czyli zewnętrzne były wysokie ale kto wie co z wewnętrznymi nie wiem czy ładnie równo się ścierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 W mojej Tince założyłem w zeszłym roku z przodu klocki LUCASa (to chyba TRW) i nie narzekam -hamują, są ciche i mozna być z nich zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Wymieniałem jak na razie tylko tylne klocki,założyłem JURIDy i podobnie jak Tolo nie narzekam,również są ciche i hamują nr.kat.571421J cena za komplet,tył 115.00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 JURIDY nigdy nie słyszałem o firmie? hmm czy to te?: http://bemerauto.pl/product_info.php?product_id=208382 i cena to za komplet na cały przód czy jedno koło bo tu tylko cena na tel. Jak pytałem o Lucasy w JP to chyba coś koło 230zł wołali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 JURIDY nigdy nie słyszałem o firmie? hmm czy to te?: http://bemerauto.pl/product_info.php?product_id=208382 i cena to za komplet na cały przód czy jedno koło bo tu tylko cena na tel. Jak pytałem o Lucasy w JP to chyba coś koło 230zł wołali Pytałem znajomego mechanika jakie klocki,podał mi: TEXTAR,ATE,TRW i właśnie JURID,wybrałem Juridy, przystępna cena do TRW musiałbym dopłacić jakieś 40-50 złotych które przeznaczyłem na wymiane,zobaczymy jeszcze jaki wpływ będą miały na felgi aluminiowe,kupowałem w hurtowni Gordon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Moje TRW (Lucas) naprzod kosztowaly ok 120zl w serwisie (ASO ale nie Nissana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Wymienilem ostatnio z tylu Lucas'a bo na takich kupilem i kupilem ATe za chyba 130zl z rabatem w IC. Zewnetrzne klocki byly jeszcze w dobrym stanie natomiast po rozebraniu okazalo sie, ze wewnetrzne maja moze 1-2mm. Z reguly tak sie dzieje i jak klocki zaczynaja popiskiwac to warto do nich zajrzec. Nie polecam Ferodo bo sie strasznie zepsuly. Mam nadzieje, ze Ate beda sie spisywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 No wogóle to witam kolegę coś Cię strasznie długo nie było. Dobrze pamiętam że ty komputeryzujesz naszą Tineczkę?! Może czas otworzyć osobny temat z cyklu PC w Tince Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Tak, dokladnie to moje Tino z kompem na pokladzie A nie bylo mnie dlugo bo nie przychodza mi powiadomienia i zapominam. Nie wiem co sie dzieje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.