Kristobal Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Jeśli komuś trafiła się usterka polegająca na tym, że pomimo otwarcia drzwi centralnym zamkiem tylna klapa nie chce sie otworzyć po nacisnięciu przycisku to chętnie pomogę, bo właśnie niedawno naprawiałem to u siebie. Pozdrawiam. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Ja miałem cos takiego ale sie jakimś cudem samo naprawiło . Ale na wszelki wypadek mozesz napisać ja kego dokonałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leo61 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 witam,u mnie po wyłączeniu slnika i wyjściu z samochodu nie można otworzyć bagażnika,trzeba z pilota zamknąć wszystkie drzwi,a nastepnie otworzyć.Coś jest chyba nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 16 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgadza się, jest coś nie tak. Klapa powinna się otwierać zawsze za pierwszym razem wtedy kiedy centralny zamek jest otwarty. Sprawdź jeszcze, czy po otwarciu pilotem klapa otwiera się zawsze, czy tylko kilka razy a potem znów musisz otworzyć i zamknąć centralny, żeby otworzyć klapę. Jeżeli tak się dzieje to Tobie też mogę przesłać instrukcję jak to naprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Holetzky Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Witam mam właśnie taki problem z klapą bagażnika, nie chce się otwierać z pilota i muszę zawsze otwierać z kluczyka. Daj znać jak to naprawiłeś. Pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Sprawdź najpierw czy to nie jest wina siłownika. Jeżeli siłownik działa musisz odkręcić zamek (wykręcająć uprzednio listwę) rozebrać go i trafisz zapewne na szczątki drucika, który w oryginale był w kształcie litery V. Drucik ten zastąpiłem odpowiednio wyciętym kawałkiem spinacza biurowego. Włożyłem na miejsce, poskładałem i wszystko działa. Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c@rlos Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Sprawdź najpierw czy to nie jest wina siłownika. Jeżeli siłownik działa musisz odkręcić zamek (wykręcająć uprzednio listwę) rozebrać go i trafisz zapewne na szczątki drucika, który w oryginale był w kształcie litery V. Drucik ten zastąpiłem odpowiednio wyciętym kawałkiem spinacza biurowego. Włożyłem na miejsce, poskładałem i wszystko działa. Pzd. Odgrzeję troszkę kotleta... Dokładnie tak jak kolega pisze. Wczoraj rozebrałem swój zamek, bo się zacinał - otwierał tylko za pierwszym razem. Stwierdziłem to samo - pęknięty "drucik" w kształecie V - a oprócz tego odłamany kawałek stopu który go trzyma w rowku. Po dorobieniu i zamontowaniu niemal identycznego z kawałka spinacza o tej samej średnicy wypada ze swojego położenia i jest d... zbita. Nie mam pojęcia w jaki sposób zmusić ten drucik do pozostania w swoim miejscu. Próbowałem koszulką termokurczliwą ale nie ma tam tyle miejsca - koszulka się nie mieści. Z racji tego, że mam rozebraną tapicerkę klapy wymontuję go jeszcze raz i porobię fotki, żeby było wiadomo co i jak. A nóż znajdę patent na mój przypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Hej ja chętnie poproszę taką instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Hej ja chętnie poproszę taką instrukcję. Przyłączam się do prośby - u mnie również zamek bagażnika otwiera się tylko za pierwszym razem. Zdjąłem zamek zgodnie z sugestiami podanymi powyżej, ale nie widziałem żadnego śladu drucika V, ani miejsca gdzie ewentualnie powinien być. Może mam inny zamek w sedanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Hej ja chętnie poproszę taką instrukcję. Przyłączam się do prośby - u mnie również zamek bagażnika otwiera się tylko za pierwszym razem. Zdjąłem zamek zgodnie z sugestiami podanymi powyżej, ale nie widziałem żadnego śladu drucika V, ani miejsca gdzie ewentualnie powinien być. Może mam inny zamek w sedanie? Panowie, kolega c@rlos, obiecał tę instrukcję i fotki prawie rok temu. Jak do tej pory nie dał, to pewnie się już nie doczekacie. A ostatnio był na forum miesiąc temu-18 maja. Więc nie jest tak częstym bywalcem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Powiem wam, że ja u siebie zrobiłem ten drucik na oko bo oryginalnego nie było mi dane widzieć i jak na razie działa - ciekawe jak długo. Nie długo będę pewnie demontował zamek w celu wymiany jeszcze jednej pierdołki przy nim więc może uda mi się zrobić jakąś foto relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Powiem wam, że ja u siebie zrobiłem ten drucik na oko bo oryginalnego nie było mi dane widzieć i jak na razie działa - ciekawe jak długo. Nie długo będę pewnie demontował zamek w celu wymiany jeszcze jednej pierdołki przy nim więc może uda mi się zrobić jakąś foto relacje. No i jak , czy rozwiązanie się sprawdza? Można liczyć na parę fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Jak nie było fotek do razu, to już nie będzie. Takie są jakieś realia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi