Gość PetR Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 W mojej N16 po uruchomieniu spryskiwacza przedniej szyby, jednocześnie ruszają wycieraczki. Moim zdaniem nie jest to dobre rozwiązanie - najczęściej pióra poruszają się wtedy po suchej i często zakurzonej szybie :? Domyślam się, że w innych N16 jest podobnie. A w innych Nyskach? I czy można to jakoś zmienić? Wolałbym, żeby najpierw móc spryskać szybę płynem na maxa, a potem dopiero włączyć wycieraczki. Co o tym myślicie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Myśle ze tak po prostu jest, w mojej Maximie też :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmdelphi Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 A w P10 najpierw jest spryskiwana szyba, a po ok. 2 sekundach włączają się wycieraczki. Pozdrawiam Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 A w P10 najpierw jest spryskiwana szyba, a po ok. 2 sekundach włączają się wycieraczki. Pozdrawiam Delphi Potwierdzam, ze w P10 tak jest. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 N15 '97 to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 k11 jak pryskasz powyżej iluś tam (nie będę zgadywał) sekund to się załączają wycieraczki, ale pojedyńcze strzały możne robić i nic się nie włączania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekB9 Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 P11 2,0 td 97' u mnie jest do dosyć nieskoordynowane raz pierwsze są wycieraczki (co nie szczególnie mi się podoba) innym razem płyn, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alf Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 u mnie w N15 po naciśnięciu spryskiwacza , wycieraczki ruszają po ok. 1-ej sekundzie, nie podoba mi się to ,kojarzy mi się z niemieckimi samochodami, w civicu tego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirek Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 U mnie najpierw płyn - później wycieraczki. A jak się za mało psiknie to wycieraczki nie ruszą. Więc trzeba popsikać ok. 2 sekund żeby zaczęły zbierać. I tak jest OK :!: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Zdecydowanie najpierw plyn a pozniej ruch wycieraczek (tak jest dla nich lepiej i pewnie dla szyby tez) ale niestety u mnie jak i niektorych z Was wycieaczki ruszaja prawie w tym samym czasie co psika plyn na szybe :cry: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 31 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 A w P10 najpierw jest spryskiwana szyba, a po ok. 2 sekundach włączają się wycieraczki. Pozdrawiam Delphi Potwierdzam, ze w P10 tak jest. POZDRAWIAM..... potwierdzam dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 k11 jak pryskasz powyżej iluś tam (nie będę zgadywał) sekund to się załączają wycieraczki, ale pojedyńcze strzały możne robić i nic się nie włączania Sprawdziłem. Zgadza się, 'pojedyncze strzały' działają i u mnie... Dzięki temu można dobrze spryskać szybę, zamiast bezsensownie mazać ją na sucho. Dopiero dłuższe spryskiwanie uruchamia wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 W mojej N16 po uruchomieniu spryskiwacza przedniej szyby, jednocześnie ruszają wycieraczki. Moim zdaniem nie jest to dobre rozwiązanie - najczęściej pióra poruszają się wtedy po suchej i często zakurzonej szybie :? Domyślam się, że w innych N16 jest podobnie. A w innych Nyskach? I czy można to jakoś zmienić? Wolałbym, żeby najpierw móc spryskać szybę płynem na maxa, a potem dopiero włączyć wycieraczki. Co o tym myślicie :?: marudzisz u mnie jest tak ze jak pryskam na przednia szybe to...wlacza sie tylnia wycieraczka...nawet w Mercedesach nie ma takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 marudzisz u mnie jest tak ze jak pryskam na przednia szybe to...wlacza sie tylnia wycieraczka...nawet w Mercedesach nie ma takiej opcji a to ci wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 ja u siebie zauwazylem ze jak krotko spryskam szybe to wycieraczki wlacza sie i wylacza przelatujac raz szybe a jak chwile dluzej to trzy razy machna oczywiscie pojedyncze strzaly tez dzialaja i najpierw sie pryska a pozniej wyciera.no ale moj to stary trup.n14 '92 pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 no ale moj to stary trup.n14 '92 pozdrawiam slawek Nie taki stary.Dla Nissanka 13 lat to dopiero poczatek drugiej mlodosci :D:D:D:D POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 witam , moja P11 nie różni sięod innych ,małe strzały nie włączają wycieraczek . tylko dłuższe przytrzymanie spryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Żeby nie zakładać nowego tematu to jeszcze w sprawie spryskiwaczy mam jedno pytanie: chciałem wyregulować kierunek spryskiwania (bardziej do góry), robiłem to igłą i w zasadzie wszystko OK, tylko z jednej dyszy po tej regulacji leci cienki strumyk płynu, zamiast solidnego, rozpylonego strumienia. Mogłem coś rozpier.... przez mocne wciśnięcie igły podczas regulacji? A może wepchnąłem coś do środka? Chyba przyblondyniłem :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi