Gość cahir79 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Witam. Mam pytanie czy ktoś spotkał się z sytuacją "złamania" - oderwania klamki tylnej z prawej strony w Nissanie Pathfinder'ze?? Chodzi o samą plastikową cześć. Mechanizm działa dalej bez zastrzeżeń. O gwarancji nawet nie myślę, bo z pewnością ekspert uzna że użyto za dużej siły. Więc pytam na specjalistycznym forum: gdzie dostanę i czy w ogóle dostanę samą plastikową cześć klamki. Dodam że Pathfinder z tego roku wersja dla MSWiA Pozdrawiam serdecznie i ogólnie witam wszystkich w pierwszym poście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras78 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Gdzieś na forum było już pisane o klamkach w Pathfinderze - nie jesteś pierwszy A tak przy okazji to w jakich okolicznościach się one łamią - u mnie są narazie ok ale zaczynam się bać - szczególnie jak żona sobie z tyłu otwiera bo ja to delikatnie podchodzę jak z jajkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Takie duże auto a trzeba jak z jajkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 tu chyba jest zaznaczona klamka, sa tez ceny z USA: http://www.courtesyparts.com/pathfinder-parts-r51-2005-2009/genuine-nissan-parts/bodyside-rear/820-rear-door-panel-fitting/-c-6833_6834_6965_6975.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cahir79 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 gorzej niż z jajkiem.... jeszcze żeby to zrobił jakiś pijak i użył do tego niesamowitej siły... ehhh.. myślimy nad załatwieniem tego na gwarancji, bo przecież nie powinno być takiego problemu z klamka w tej klasie auta ps. w sklepach z częściami na razie nie znaleźliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 [ Też to miałem i to z dwóch stron - klamki wymieniłem na gwarancji w ASO Japan Motors w Wa-wie. Ewidentnie pod spodem klamki widać połaczenie plastiku od wtrysku i tam to się rozwarstwia na rancie. Dużo samozaparcia i kłótni to kosztował Kilka innych osób teżo miało - szukaj w wątku "Czy warto kupić Pathfindera" user: Barwol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Powiem tak. Po wymianie klamek żeby dalej obchodzić się jak z jajkiem i swojej kobiecie otwierać wszystkie drzwi którymi wsiada Wtedy na pewno dłużej wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majku Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Klamka występuje jako całość, na Twoim miejscu pocisnąłbym serwis o wymianę, jako że jest to ele plastikowy i jest to wada odlewu. Chyba że faktycznie toś się z nią barował a nowa klamka koło 380plnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 znalazlem klamke: http://www.courtesyparts.com/pathfinder-parts-r51-2005-2009/genuine-nissan-parts/bodyside-rear/825-rear-door-lock-handle/-c-6833_6834_6965_6977.html http://www.courtesyparts.com/kb_search_result.php?keywords=[82605]+\(r51&cPath=6833_6834_6965_6977 40PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cahir79 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 gdyby serwis był u nas w mieście a nie 150 km... dodatkowo trzeba będzie pisać miliard papierów niestety, ale jak mus to mus. Podkreślę jeszcze raz: do otwarcia użyto normalnej siły. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję Gwarancja nie uznana. Koszt 373 zł. PARODIA.... Mam prośbę o kontakt osób którym gwarancja została uznana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seed Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 przy złamanej klamce wymienia się całość czy tylko jakis skobel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość R35 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Klamki to powazny problem tak jak sprzegla ( YD25 ) w R51. jak sie urwie to trzeba poprostu na nowa wymienic. Jka auto jest na gwarancji to nie ma problemu..., ale pozniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof_Lupus Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Szanowni. Mam taką sytuacje. Lewe tylne drzwi urwana klamka... i zablokowany skobel bezpieczeństwa. Nie wiem jak otworzyć drzwi. Zablokowane od wewnątrz i zewnątrz. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 podpatrz w jakim miejscu jest skobel w prawych drzwiach, następnie weż wsuń coś cieńkiego a mocnego i elastycznego między dzwi a błotnik i przesuń skobel do góry, odblokujesz funkcje otwierania od środka. Tez tak miałem, niestety uzyłem zbyt twardego narzedzia (jakiś elastyczny cienki stalowy płaskownik) i porysowałem sobie lekko lakier na nadkolu. Byc moze i z pośpiechu przy tej robocie. Dobrze jest dokładnie porównać sobie zamek w drzwiach, aby nie działać zbyt po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 ja w podobnej sytuacji rozbebeszyłem całą tapicerkę na drzwiach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi