Gość szulczyk Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Mam problem....W ciagu 4 miesięcy pekły mi 3 linki od sprzegła...Czego to jest wina???? Posiadam primere p10 2,0 16v benzyna 115 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asaf Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Przyczyn może być wiele np.jeśli wciskasz sprzęgło z wielkim oporem to przyczyną może być źle zamontowane sprzęgło lub zacierające się na wieloklinie, wystarczy że linke sprzęgła źle połączysz między sprzęgłem a pedałem będzie gdzieś za mocno zgięta ,oczywiście wadliwą linkę wykluczamy ,a może kup linkę od innego dostawcy? Edytowane 20 Października 2009 przez asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szulczyk Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Problem w tym że te 2 linki były różnych firm...Najpierw kupiłem jakaś chińska podrube a teraz poszedł mi orginał....Pewnien mechanik podpowiedział mi że to wina docisku od sprzegła,że powinienem go wymienic razem z tarcza sprzegłową,tylko "co ma piernik do wiatraka".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smyndrok Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 A rozrywaja sie w tych samych miejscach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 w którym miejscu ci pęka.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szulczyk Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Mniej wiecej w tych samych miejscach...Jakieś 15 cm od łapy do skrzyni do ktorej sie mocuje linke Edytowane 20 Października 2009 przez szulczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 zobacz czy ta łapa jest w osi lini wzgledem dziury gdzie pancerz montujesz.. łapa mosze sie podkrzywiła.. ogólnie sprawdz czy to równo w lini działa czy sie nie przyciera tam.. no chyba ze ci zarąbiscie cięzko działa to sprzęgło to naawet nie kąbinuj tylko sprawdz czy łapa w osi nie zapieczona..moze być zatarta badz łozysko oporowe przyciera sie na obudowie wałka sprzęgłowego .. w ogole to jak to sprzegło działa.. powinno działać bardzo lekko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szulczyk Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Od poczatku jak mam to auto to sprzegło nie chodziło za lekko...Ale mi to nie przeszkadzało...W porownaniu do mojej drugiej primery p11 po lifcie to nie ma co porownywac bo p10 ciezej chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 no bo w tej nowszej już masz hydraulike.. ale serio w p10 bardzo lekko to działa o wiele fajniej niz w większości aut o rozwiązaniu na linke.. posprawdzaj sobie to co pisałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szulczyk Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ok..dzieki za info..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 83KAFI83 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Koledzy mam pytanie czy Nissan Primera P10 2,0 V16 85KW/115KM wszystkie mają linki od sprzęgła czy nie a i jak sprawdzić czy to sprzęgło czy linka? Czy cos innego dzięki wielkie koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi