Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Brak iskry

Guest robo43
 Share

Recommended Posts

witam kolegów mam problem z moja micrunią tz wczoraj jadac silnik zgasł i koniec nie da sie odpalic kontrolki swiecą normalnie rozrusznik chodzi ale brak iskry rozkrecilem aparat zaplonowy palec rozdzielacza chodzi styki na kopułce były zaśniedziałe wiec oczyściłem i nic i teraz nie wiem co robic czy kupić cały aparat zapłonowy ale nie jestem pewien czy on jest razem z cewka czy cewka jest odzielnie micra jest z 97r K11 1.0 bede wdzieczny za podpowiedzi może ktoś z was mial taki problem pozdrawiam

Nie wiem od którego roku (chyba 99) były oddzielne cewki na każdy cylinder, ale jeśli masz aparat zapłonowy i na nim kopułkę do której wchodzi 5 przewodów, to środkowy przewód idzie do cewki.

Edited by wronek89

a wiesz moze gdzie jest zlokalizowana ta cewka

robo43,cewkę masz w aparacie zapłonowym,poza tym w aparacie znajduje się czujnik fotoelektryczny,który podaje sygnał na ECU,a następnie sygnał ten po odpowiednim przekształceniu trafia na cewkę w aparacie a z niej na palec rozdzielacza.

32776.jpg

• 3 months later...

witam. mam takie pytanie cewki iskrowej zauważyłem ze ma przebicie. po zdjęciu kopułki i plastikowej osłony widać jak iskra przeskakuje z cewki na obudowę, chyba raczej tak nie powinno być? miejsca w których ma przebicie zaznaczyłem na zdjęciu kolorem żółtym. alfabox0266 użyczyłem twojego zdjęcia, dzięki

post-13082-1265649287,3894_thumb.jpg

Edited by Pavlo

• 2 years later...
Guest marik

Dołaczę do tematu.

Objawy nagle zgasła podcza jazdy Micra 97 16v 1.0.

Brak iskry . Zdjąlem osłonę zapłonu ,prz4eczysciłem styki ( nie wiem czy połowa ze styku jest obecnie o ile były całe te"wałeczki" na początku)

Jak sprawdzić czy cewka jest w porządku?