Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] jak wyjąć poduszkę z kierownicy

Guest mario72

Recommended Posts

Guest mario72

witam , szukałem w szukajce ale mi nie wyszło :-(, jak wyjąć poduchę z kierownicy a właściwie z kąd dobrać klucz do jej odkręcenia ? , czy możę jest jakiś inny sposób na ich odkręcenie?

witam , szukałem w szukajce ale mi nie wyszło :-(, jak wyjąć poduchę z kierownicy a właściwie z kąd dobrać klucz do jej odkręcenia ? , czy możę jest jakiś inny sposób na ich odkręcenie?

Kolego klucz to kupisz w dobrym sklepie z narzędziami , musisz kupić komplet kluczy torx z dziurką.

Ja odkręciłem małym hydraulicznym , ważne aby tylko ruszyć.

Guest Rysiu83

klucz to torx security T50 (z otworem w środku)

najpierw to odłączasz akumulator,potem ściągasz z kierownicy dwie plastikowe zaślepki z prawej i lewej strony,odkręcasz śruby,następnie delikatnie wysuwasz poduszkę i odpinasz kostki (bodajże dwie)następnie kładziesz poduszkę ładunkiem do góry,potem odkręcasz nakrętkę mocującą kierownicę do kolumny i zbijasz ją z wieloklina (może być mocno osadzona więc próbuj - ot cała robota

klucz to torx security T50 (z otworem w środku)

najpierw to odłączasz akumulator,potem ściągasz z kierownicy dwie plastikowe zaślepki z prawej i lewej strony,odkręcasz śruby,następnie delikatnie wysuwasz poduszkę i odpinasz kostki (bodajże dwie)następnie kładziesz poduszkę ładunkiem do góry,potem odkręcasz nakrętkę mocującą kierownicę do kolumny i zbijasz ją z wieloklina (może być mocno osadzona więc próbuj - ot cała robota

Jak odłączysz akumulator, to polecam odczekać chociaż z 15 minut, mój kolega wysadził poduchę i miał dużo szczęścia, że sam przy tym nie ucierpiał

• 7 months later...

A po podłączeniu będzie działać? Bo elektryk mi powiedział, że po podłączeniu trzeba programować (albo resetować) przez komputer.

Wszystko będzie ok pod warunkiem że poduszkę wymontujesz i zamontujesz na odłączonym akumulatorze i przez ten czas nie będziesz podłączał .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...