Gość Majk Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 WItam, Od kilku lat jeżdże primerką P12 (2.0) ale niezmiennie choruję na Pata. Powoli przymierzam się do zakupu auta z USA - co oczywiste z silnikiem 4.0 i w automacie (lata 05-07). W związku z powyższym mam kilka pytań do użytkowników tych pojazdów: 1) Spalanie - czy rzeczywiście 18l na mieście (z takim się liczę), czy też może więcej? 2) Czy należy na coś szczególnego zwracać uwagę przy zakupie (abstrahuję od typowego sprawdzenia wypadkowości - grubość lakieru, ścieżka, komputer)? 3) Czy zdarzają się jakieś typowe duże usterki tego modelu? 4) Czy o czymś jeszcze powinienem wiedzieć przed zakupem? Z góry dziękuję za odpowiedzi, no i generalnie subiektywne odczucia z jazdy są bardzo mile widziane Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 silnik 4.0 V6 bardzo dynamiczny, ale w miescie pali duzo, mi 18l spala w Warszawie tylko po 23:00 :)automat wygodny. w USA montują przyjemne naglosnienie BOSE, radio jest ustawione na ameryke i nie lapie wszystkich europejskich stacji(nie wiem czy mozna cos na to poradzic), ale jak cos gra to milo sluchac. ja jestem zadowolony z tego nissana, gdyby jeszcze bezyna byla po 0.5 $ ehh... typowych usterek nie znam. WItam, Od kilku lat jeżdże primerką P12 (2.0) ale niezmiennie choruję na Pata. Powoli przymierzam się do zakupu auta z USA - co oczywiste z silnikiem 4.0 i w automacie (lata 05-07). W związku z powyższym mam kilka pytań do użytkowników tych pojazdów: 1) Spalanie - czy rzeczywiście 18l na mieście (z takim się liczę), czy też może więcej? 2) Czy należy na coś szczególnego zwracać uwagę przy zakupie (abstrahuję od typowego sprawdzenia wypadkowości - grubość lakieru, ścieżka, komputer)? 3) Czy zdarzają się jakieś typowe duże usterki tego modelu? 4) Czy o czymś jeszcze powinienem wiedzieć przed zakupem? Z góry dziękuję za odpowiedzi, no i generalnie subiektywne odczucia z jazdy są bardzo mile widziane Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam kolego! Wybór doskonały, auto niezniszczalne, marzenie i z klasą. Jezdżę takim i potwierdzam: spalanie w mieście 18l na trasie 12 l Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Jeżeli przeraża Cię spalanie to śmiało ten silnik gaz znosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek1959 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mam Pathfindera w gazie. Jest bez zarzutu. Mieszkam w górach i auto spisuje się świetnie na szosie i w terenie (nawet po śniegu i lodzie). 270 KM to naprawdę rozkosz i bezpieczeństwo przy wyprzedzaniu. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.