Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[k11] Ciągły problem z silnikiem

Gość maklerboss

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem

mianowicie wykonałem regenerację przepływomierza i dało to skutki na benzynie chodzi elegancko natomiast na gazie dalej szarpie nie wiem co może być przyczyną

świece wymienione a poza tym na benzynie dobrze pali

Jak nie uporam się z tym problemem będzie mnie niestety czekała zmiana auta :angry::angry:

to jest ostateczne rozwiązanie szukam raczej innych metod

spróbuje wyrzucić katalizator i jeszcze raz zregenerować przepływomierz

oraz wyczyścić silniczek krokowy myślę że to pomoże

Jeśli nie to trzeba będzie oszczędzać na odstawienie do mechanika

to jest ostateczne rozwiązanie szukam raczej innych metod

spróbuje wyrzucić katalizator i jeszcze raz zregenerować przepływomierz

oraz wyczyścić silniczek krokowy myślę że to pomoże

Jeśli nie to trzeba będzie oszczędzać na odstawienie do mechanika

wydaje mi się, z enajprościej to jechac do gazownika na regulację lub ewentualnei wymiane filtrów. Weźmie może maks 100 pln i po problemie. A to co zamierzasz to i zcas i kase tez pochłonie. Gaz miałes ustawiony na mapie innej. teraz jak przepływomierz inaczej dziąła to i mapa chyba inna. Nie wiem dokładnie, ale ustawienia gazownika pod każdym wzgledem się opłaca.

popieram - tylko gazownik może pomóc - często nawet zmiana producenta filtra powietrza powoduje zakłócenia w czasie jazdy na gazie - u mnie tak było dlatego zeby przy każdej wymianie filtra nie jeżdzić do gazownika na regulację używam filtra jednego producenta a żeby nie jeździć do sklepu to kupiłem sobie filtr k&n do którego kupuje się płyn czyszczący i olej i samemu można myć w domu - zatem jesli masz II generacje gazu sam nic nie zdziałasz bez sprzętu diagnostycznego a możesz tylko popsuć silnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...