Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[X-TRAIL] Przed zakupem

Krzysztof48
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie chce zakladac nowego watku, wiec podepne sie pod ten.

Mialem 2 nissany (primera p11 i p12 - jeszcze mam ale idzie na sprzedaz). Teraz czas na wiekszy kaliber. Szukam dobrego X-traila.

Co moge dostac za kwote okolo 30000-33000 zl. Czego realnie szukac ?

Interesuje mnie tylko i wylacznie benzyna do zagazowania.

Moze ktos z forumowiczow ma cos ciekawego do zaoferowania ?.

Przyznam, ze troche mi zalezy na czasie.

Czy ktos moglby cos powiedziec o tym aucie:

http://otomoto.pl/ni...-C26034273.html

Warto sie zainteresowac i gazowac ?.

Jak wygladaja koszty eksploatacji w porownaniu do P12 (1.8 benzyna)

Witam,

Dziś wpłaciliśmy zaliczkę na ten samochód, więc ogłoszenie ujest nieaktualne...

Samochód wygląda gorzej niż na zdjęciach ale jest do zaakceptowania. Drzwi po obu stronach są z rysami od gwoździa lub klucza :(

Po sprawdzeniu na stacji diagnostycznej okazało się, że blachy są w oryginale, cieniowana tylko część maski po prawej stronie w samym rogu, wymieniony prawy przedni błotnik, przedni zderzak i lampa (sprzedawca twierdzi że była pęknięta ale sprawna).

Problem polega na tym, że jutro chcę nim wrócić do domu ale okazało się, że prawa przednia opona jest sporo mniej zużyta niż lewa (założona z zapasu)

Pisaliśmy na forum głównym x traila ale jeszcze nie mamy odpowiedzi...

Mam nadzieją że nic się nie stanie jeśli wrócimy do domu (100km.) z włączonym napędem na tylną oś...

Pozdrawiam

Kamila

edit

Potem pewnie wymiana wszystkich opon... :(

a może tylko dwóch przednich?

hmm?

Edytowane przez KamilaQueen

hmm?

w AWD najlepiej wymieniać opony w kpl ;) na takie same. Chociaż w poprzednim aucie miałem Conti z przodu i Goodyeary z tyłu - nie było problemów.

Teraz do Xa chcę jedną z tych:

http://www.opony.com.pl/opony/dunlop/grandtrek-sj-6/225/70R16/102/Q/?idp=9101

http://www.opony.com.pl/opony/goodyear/wrangler-ug/225/70R16/103/T/?idp=11429

tak dla ciekawostki napiszę odnośnie zakupu...

Niedawno także zanabyłem Xa z 2006r. Ceny w ogłoszeniach kształtują się między 32 a 36tys. Ja sobie upatrzyłem dwa takie co były wystawione po 33900 i 34900...

Wykonałem telefon do obu, zaproponowałem 30tys i w obu przypadkach do 2 godzin miałem telefon zwrotny że się zgadzają ;) (szukałem ogłoszeń od osób prywatnych - z handlarzami czy komisami może być gorzej , chociaż na foresterze w komisie też wytargowałem 5tys przez tel...http://otomoto.pl/subaru-forester-polsli-salon-zamiana-C25672759.html )

polecam tą metodę ;)

Mam nadzieją że nic się nie stanie jeśli wrócimy do domu (100km.) z włączonym napędem na tylną oś...

X-T ma dołączany tył, więc na przodzie możesz jechać do domu - przełącznik napędów w pozycji 2WD.

Życzę wiele radości z użytkowania auta i witam w gronie właścicieli!

Witam,

Dziś wpłaciliśmy zaliczkę na ten samochód, więc ogłoszenie ujest nieaktualne...

Samochód wygląda gorzej niż na zdjęciach ale jest do zaakceptowania. Drzwi po obu stronach są z rysami od gwoździa lub klucza :(

Po sprawdzeniu na stacji diagnostycznej okazało się, że blachy są w oryginale, cieniowana tylko część maski po prawej stronie w samym rogu, wymieniony prawy przedni błotnik, przedni zderzak i lampa (sprzedawca twierdzi że była pęknięta ale sprawna).

Problem polega na tym, że jutro chcę nim wrócić do domu ale okazało się, że prawa przednia opona jest sporo mniej zużyta niż lewa (założona z zapasu)

Pisaliśmy na forum głównym x traila ale jeszcze nie mamy odpowiedzi...

Pozdrawiam

Kamila

edit

hmm?

Prawde powiedziawszy, po tym co przeczytalem, ciesze sie ze mnie ubieglas.

Nie wiem czy bym kupil to auto z takimi wadami. Ten samochod stoi na 17 calowych felgach, wiec doliczyc musisz jeszcze od biedy 2 x 500 zl na opony.

A jesli ktos mi mowi ze ma prawie nowe opony po czym ja musze je wymieniac, nie jest dla mnie wiarygodny.

Coz. Szukam dalej :)

Witam forumowiczow.

Przymierzam sie do iX'a, benzyna 2.0, T30

Kierownica jest OK. Żadna wersja benzynowa T30 nigdy nie miała tempomatu. Tempomat był tylko w dieslach. Sterowanie radiem jest zawsze po lewej stronie. Co do pozostałych rzeczy się nie wypowiadam.

Edit

Pomyliłem się w swojej wypowiedzi. :wave:

Sprawdziłem w katalogach z roku 2006 i jest tam wpis mówiący, że tempomat był niedostępny dla wersji z silnikiem benzynowym 2.0, czyli występował pewnie w wersji 2.5.

Czy moze kolega podac linka do wspomnianych katalogow? - "......Sprawdziłem w katalogach z roku 2006......"

Czy masz inne roczniki? - osobiscie inetersuja mnie 2003; 2004; 2005

Niestety nie mam. W 2007 kupowałem swojego i z tamtego okresu pozostała ta oferta. Wcześniejszymi się nie interesowałem.