Gość truszczu Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Orientuje się może ktoś czy w p11.144 zaszły jakieś zmiany w bezpieczeństwie biernym w porównaniu do P11 ? Bo z tego co znalazłem na necie to P11.144 waży więcej niż P11 (o ile można wierzyć tym portalom, bo co strona to inne dane) Co prawda primera z 97r w wypada prawie tak samo w testach zderzeniowych (przodem) jak almera po lifcie, więc nie wiem czy spodziewać się rewolucyjnych wzmocnień I przy okazji trochę chińszczyzny I dane z euro NCAP Primera Almera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Boczne poduchy coś tam podniosą bezpieczeństwo, choć lepiej jak auto ma solidną konstrukcję i nie nadrabia poduchami ;D A jeszcze co do masy to mam w dowodzie 1325kg wbite. Te auto naprawdę tyle waży ? I czy p11 miała taką samą masę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 p11gt - 1335 kg (wg dowodu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Chyba nie wypadły dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vengosh Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Mój P11.144 TD waży 1365 wg dowodu. Co do bezpieczeństwa to mam nadzieję że ten ciężki silnik diesla zamortyzuje _ tfu tfu tfu - ewentualne uderzenie. W golfie III diesel zrobił robotę. Przyjął całego słupa na siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 To widzę, że co auto i dowód to inne dane są wpisane Ale chyba najczęściej powtarzająca się wartość na internecie to waga koło 1270kg. No i z tego co poszukałem to chyba jednak tylko blachy pozmieniali z przodu w p11.144, a żadnych wzmocnień poza dodatkiem w postaci bocznych poduch ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.