Gość jaano Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 bo ja sie czasem czuje jakbym jechal nie w samochodzie tej klasy i czy ktos z tym cos robil - jakies sprezyny czy co?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radzio Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Ostatnio wymontowałem przednie siedzienia z P11 żeby wyczyścić i pomalować mocowania siedzeń, bo mi rdza się wpasowała. Prawdopodobnie przyczyną są dywaniki gumowe bez rantów na brzegach i zimą śnieg z solą im zaszkodził. Przy okazji zauwżyłem, że trzeszczy mi plastik o plastik w siedzeniu kierowcy (siedząc na miejscu kierowcy po lewej stronie tam gdzie sa pokrętła regulacji fotela jest plastikowa obudowa i ona mi trzeszczała o inny plastik.) Być może u Ciebie jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Mi tam i trzeszczą i skrzypią. Najgorsze jest to, że jak tylko wybieram sie do ASO to w samochodzie nastaje jedna wielka cisza. Muszę sam sie za to zabrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 witam u mnie tylko trzeszczy zatrzask klamry pasa który ociera o skóre na fotelu. to ją co jakiś czas smaruje. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 nie. Za to w desce lubi sobie coś pobrzęczęć czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 nie co się dziwić auto ma 10 latek i też trochę czasami się odezwie i oparcie też luzy na trybach, nic nie jest wieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHALAD Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 U mnie też skrzypi siedzenie kierowcy. Strasznie to wnerwia ale nie wiem co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 U mnie lekko skrzypi, ale zależy jak mam ustawione siedzisko. Jeśli tył siedziska mam obniżony a przód wyżej, to nie skrzypi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 proponuje wykręcić śruby mocujące fotel.. wyjąć go ..obrócić na opak .. i coś w stylu WD-40 . popśikać zawiasy oparcia , potem troszke oleju. następnie smarem posmarować ,,,gwinty"" regulatorów i prowadnice rolkowe sanek przesówu fotela..... i zobaczyć co jeszcze może w każdym przypadku piszczeć....zamontować i przetestować.jedynie jak auto było bite to fotel może być popękany i trzeszczeć ale to już inna sprawa. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Picek Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam, jestem nowy. Mam Primerę P11 z 2000 r. i przejechane 170tys.km. od jakiegoś czasu rusza mi się fotel kierowcy, tzn oparcie i siedzisko, kto wie jak to naprawić, a przede wszystkim co z poduszkami powietrznymi, jak je odłączyć żeby nie wystrzeliły. Najpierw wył. akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 U mnie też trochę lubi fotel poskrzypieć sobie. Ale póki co da się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Picek zanim odlaczysz poduszki, to odlacz akumulator i zanim podlaczysz poduszki to na odlaczonych akumulatora nie podlaczaj. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markow Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 u mnie niestety tez czasami skrzypi, ale zaglusza to skrzypiaca na zamku tylna klapa :twisted: czy ktos moze wie gdzie dokupic sam zamek? czy to wogole mozliwe? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Picek Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_j Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 w mojej P11 98 r też od niedawna fotel kierowcy zaczął skrzypieć. Wydaje mi się, że z powodu zimna ale mogę się mylić. Już niedługo będę miał własny garaż i będę mógł spokojnie sobie fotel porozkręcać i poszukać co piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobtrebor Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 mi w każdej skrzypiały, w obecnej dopiero zaczynają, najczęściej z tamtej okolicy to zapięcie pasów, niestety też inne źródła i jak pisał już piomal zależy od ustawienia fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Picek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Mi nie tyle skrzypi fotel ile ma jakieś luzy, cały się rusza, czy to można skręcić czy taka jego uroda? / P11 2000r. 170 tys. km./ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puzzii Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Te skrzypiące fotele to chyba przypadłość wszystkich Primerek, u mnie czasami coś piszczy i siedzisko w lewym fotelu się rusza! :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 u mnie piszczy i ma luzy ...patrzac po psotach ...to chyba normalne ...jezeli teraz nie sprzedam auta to zabiore sie za to w lecie bo tak byc nie moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Mam takie pytanie odnosnie foteli. Strasznie dziala mi na nerwy to ze zaglowki w fotelach maja luzy. Jak to wyeliminowac ? Jeden z tych bolcow ma naciecia do zblokowania ustawionej wysokosci, drugi natomiast lata mi na dolkach w gore i w dol, malo tego jesli nikt nie opiera glowy na nich to slychac takie drzenie w pozycji - przod-tyl. Jak to usztywnic zeby sie nie trzeslo jak gowno w przereblu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Woj Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Odnośnie skrzypienia: Potwierdzam, że WD40 działa, ja od miesiąca mam problem z głowy - zaaplikowałem bez wyjmowania fotela w kilka "podejrzanych" miejsc i przeszło jak ręką odjął. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A u mnie: - tłucze zawieszenie (wahacze górne do wymiany) - skrzypi fotel pasażera - skrzypi gdzieś przy desce rozdzielczej, gdzieś w okolicach wylotu powietrza/lusterka po stronie pasażera - coś się obija (jakby poluzowane kable) o deskę rozdzielczą w okolicach wajhy do otwierania maski silnika lub regulacji lusterek :x , wie ktoś co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 bo ja sie czasem czuje jakbym jechal nie w samochodzie tej klasy i czy ktos z tym cos robil - jakies sprezyny czy co?????? czasen trzeszczy ,ale tylko podczas sexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralph Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 mi w każdej skrzypiały, w obecnej dopiero zaczynają, najczęściej z tamtej okolicy to zapięcie pasów, niestety też inne źródła i jak pisał już piomal zależy od ustawienia fotela Nic nie piszczy ani nie skrzypi.Przebieg 130 tys.km. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuMonde Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie przejmuj sie - trzeszczące fotele i stukające szyby z przodu to norma w primerze.Mam juz czwartą primerę z rzędu i we wszystkich bylo to samo.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi