Gość zorro1975 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam szanowne koleżanki i nie mniej szanownych kolegów . Odmówiła mi posłuszeństwa (a w zasadzie moje żonce) Micra. Nie pomogła wymiana sławetnej kostki stacyjki - 400zł utopione. Objaw jest taki, że po przekręceniu kluczyka auto nie reaguje. Zapalają się elegancko wszystkie kontrolki, które za chwilę gasną i nic.....na początku po przekręceniu do oporu kluczyka słychać raz tylko takie delikatne cyknięcie i na tym koniec. Co to może być????? dodam, że wcześniej nie było, żadnych objawów wskazujących, że coś się psuje. Stało się to poprostu z dnia na dzień. Proszę o wskazówki...poradę.....o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Takie cyknięcie może być spowodowane uszkodzeniem automatu w rozruszniku (lub zatarcie rozrusznika), a może jest poprostu słaby akumulator lub jeszcze mogły się skończyć lub zawiesić szczotki w rozruszniku tak czy siak stawiam na rozrusznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ja tak mam jak padnie akumulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MICHOO Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Proponuję ci najpierw podmienićz innego auta akumulator, albo pod kable rozruchowe go podpiąć, a jeśli to nic nie da to najprawdopodobniej rozrusznik, no chyba że gdzieś masy brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zorro1975 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam ponownie. Sprawa się rozwiązała....padł automat w rozruszniku. Po wymianie chodzi jak ta lala . Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam ponownie. Sprawa się rozwiązała....padł automat w rozruszniku. Po wymianie chodzi jak ta lala . Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Może być tak, że jest słaba bateria w pilocie i trzeba odpalać z kluczyka - standardowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.