Gość bhead Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi na forum. Kupiłem nie dawno Almerę N15 GTi z 1997 roku. Przy kluczach mam pilota od centralnego zamka, nie działała w nim bateria więc wymieniłem i nadal nie działa . Pytanie brzmi czy Almera miała zakładany centralny z pilota w standardzie czy mam raczej szukać przy jakimś alarmie. Jeżeli tak to może ktoś pokierować laika gdzie tego szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Jeżeli przez dłuższy czas była wyładowana bateria i zakładamy ze pilot jest sprawny to najprawdopodobniej stracił kod i trzeba go ponownie zaprogramować. Można to zrobić samemu poprzez odpowiednią kombinację wciskania przycisków i ustawiania kluczyka w odpowiedniej pozycji którą znajdziesz na forum tylko musisz poszukać dobrze. Chyba pod hasłem "kodowanie pilota" czy jakoś tak. Znalazłem coś takiego: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/40322-n15-nie-dziaaj-piloty-do-centralnego-zamka/page__hl__programowanie%20pilota__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bhead Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 OK. Dzięki, będę próbował. No i niestety nie zadziałało. W manualu pisało o osobnym przycisku od zamykania/otwierania. Wydaje mi się, że mój centralny jest z jakiegoś dokładanego alarmu. Dzwoniłem już do speca i będzie w przyszłym tygodniu grzebał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gruszka86 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dostałem przy zakupie tylko jeden pilot od centralnego [N15 z 1998]. A tego co mówicie wynika, iż mogę sobie kupić używanego pilota np. na allegro, i zaprogramować by funkcjonował z moim samochodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djbob Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam. Mam nieco inny problem niż kolega ale z podobnej kategorii. Jestem szczęśliwym posiadaczem Almery z 96 r. (Sedan) i chciałem zamontować sobie centralkę z pilota, już posiadam oryginalną ale ona działa tylko na kluczyk (wkładasz przekręcasz, albo od wewnątrz) i tu jest bol bo zakupiłem taka co jak sie podpina ma 5 kabelków a przy siłowniku przy drzwiach jest ich tylko 4 i tu moje pytanie czy istnieją centali na pilota z takim wejściem, czy moze zostaje mi przerobienie całej instalacji. Aha elektryk powiedział ze możne to zrobić ale nie otworze drzwi kluczykiem, tylko z pilota (i tu pytanie co jak bateria padnie a ty nie masz zapasowej), proszę o jakieś sugestie. ponoś jednym rozwiązaniem jest zamówienie oryginalnej nissanowskiej centralki ale to mnie raczej drogo wyniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack_23 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 witam.twój elektryk nie ma racji,do mie przyjechał rasowy alarmiarz(kolega)wlutował chińską centralkę pod kierownicą.20 min. roboty,cały koszt 100pln i szklanka kawy.dodam że to było w marcu i działa do dziś.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.