Misiek82 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam mam problem ze zdjęciem tylnej tarczy, wygląda ona tak jak tarczo-piasta czy to możliwe czy po prostu tak się zapiekła?? a tak apropo nie ma żadnych otworów... Nissan Primera rok 97 2.0 Sri benzyna. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Po prostu tak się zapiekła. Zwykle tarcza ma takie dwa nagwintowane otwory w które wkręcasz śruby i one opierając sie o piastę spychają tarczę. A skoro ich nie ma - to cóż pozostaje, opukiwać młotkiem aż odskoczy, a w razie problemów - polać jakimś penetrantem, zostawić na parę godzin i powtórka z rozrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek82 Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Po prostu tak się zapiekła. Zwykle tarcza ma takie dwa nagwintowane otwory w które wkręcasz śruby i one opierając sie o piastę spychają tarczę. A skoro ich nie ma - to cóż pozostaje, opukiwać młotkiem aż odskoczy, a w razie problemów - polać jakimś penetrantem, zostawić na parę godzin i powtórka z rozrywki. tak i mi sie wydaje ale miałem stracha żeby sie nie okazało inaczej ;-) ogólnie to zmylil mnie ten link z działu zrob to sam http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam/40-nissan-sunny-n13 a jak u Ciebie wygląda tylna piasta, mogl bys zrobic zdjecie i przesłac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Tutaj masz fotkę: http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/788/42/97/788429778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek82 Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Tutaj masz fotkę: http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/788/42/97/788429778 dzieki też juz to widziałem na alegro ;-) więc nie pozostaje nic innego tylko tluc do oporu no albo dac do mechanika niech sie meczy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Możesz też spróbować _delikatnie_ podgrzać, w połączeniu z magiczną siłą młotka i jakiegoś odrdzewiacza powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Obstukaj dobrze mlotkiem i powinna zejsc, w moim przypadku jak zmienialem tarcze nie mialem problemow. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek82 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 dzieki za dobre rady jak tylko pogoda pozwoli to sprobuje jeszcze raz tym razem z gumowym mlotkiem zeby w razie czego zalozyc tak jak bylo i pojechac do jakiegos pana czesia niech sie meczy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 jakim gumowym?? bierz no młotek i tłucz ile wlezie na około - wszystko na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 dzieki za dobre rady jak tylko pogoda pozwoli to sprobuje jeszcze raz tym razem z gumowym mlotkiem zeby w razie czego zalozyc tak jak bylo i pojechac do jakiegos pana czesia niech sie meczy ;-) Tak jak Rysiu mowi - gumowy nie spelni swojej roli, bo bedzie amortyzowal. Mlotek musi byc normalny i najlepiej duzy. Ja od siebie proponuje ci powstrzykiwac troche ropy - tak zeby wlazla pomiedzy tarcze a piaste. Ropa dobrze penetruje i powinno pomoc. A wogole to jakbys mial dostep do palnika acetylenowo tlenowego to mozesz nim podgrzac tarcze i wtedy na pewno pusci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Poprostu wkęcaj śrubki w te nagwintowane otwory w taraczy i opukaj młotkiem. Nie ma siły musi zejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smyndrok Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 A wogole to jakbys mial dostep do palnika acetylenowo tlenowego to mozesz nim podgrzac tarcze i wtedy na pewno pusci. Wystarczy butla z kuchenki i palnik z dobra dyszą ale uważaj,żebyś nie usmażył smaru w piascie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek82 Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 otworow tam nie mam a wstrzyknac cos tez kiepsko bo nie ma zadnej przerwy a one ani drgna... w nastepnym tygodniu bede walczyl teraz nie mam za bardzo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi