Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

murano dziwny odgłos z ? silnika ?

Gość sarahx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ma pytanie , od wczoraj zaczął mnie niepokoić dziwny odgłos dochodzący z okolic silnika ( tak mi się wydaje ) pojawia się on sporadycznie przy dodawaniu gazu taki typ delikatny odgłos traktora, świt powietrza coś w tym stylu , auto nie traci mocy nie i nic po za tym się nie dzieje , olej ok

rok 2003 baz + benazyna , alternator wymieniony jeszcze w usa, przebieg 120 tys , jędze nim 2 miesiące , przedtem jeździł bardzo sporadycznie , czy ktos ma jakiś pomysł co to może być ?

ma pytanie , od wczoraj zaczął mnie niepokoić dziwny odgłos dochodzący z okolic silnika ( tak mi się wydaje ) pojawia się on sporadycznie przy dodawaniu gazu taki typ delikatny odgłos traktora, świt powietrza coś w tym stylu , auto nie traci mocy nie i nic po za tym się nie dzieje , olej ok

rok 2003 baz + benazyna , alternator wymieniony jeszcze w usa, przebieg 120 tys , jędze nim 2 miesiące , przedtem jeździł bardzo sporadycznie , czy ktos ma jakiś pomysł co to może być ?

Mój ojciec miał coś takiego w Maximie ver USA, napinacz hydrauliczny jednego z rozrządów (V-ka ma 2), jeżeli ten dźwięk to chrobotanie/szuranie... Wymieniaj puki nie jest za późno.

Edytowane przez TripleX

mówiłeś , mówiłeś , forum się bardzo przydaje , niestety ja jeszcze nic nie wiem na 100 % bo dopiero na wtorek udało mi umówić do mojego mechanika , wiec n razie oszczędzam autko

p.s. moje murano ma bardzo podobne do Twojego jest ;-)tylko starsze

też mam nadzieje że to nic poważnego

ja mam rok 2003 , chciałam 2005 ale wszystkie które oglądam po sprawdzeniu z carfaxie delikatnie mówić miała bogata historie jedynie ten miłą udokumentowaną historie , wiec wzięłam starszy a sprawdzony , zobaczymy czy się opłacało

mój ponoć nie był bity ale z chęcią sprawdziłbym go w carfaxie:D

daj znać co z tego wyszło

no i naprawiony?

no wiec tak jak niektórzy już wiedza ;-)autko ma się dobrze problem był prozaiczny - brak oleju - bagnet źle wskazywał a kontrolki tez się nie zapaliły wiec , silnik całe szczęście nie ucierpiał chodź oleju było 0,5l :blink:

post-28857-1258727031,5605_thumb.jpg

post-28857-1258727053,7633_thumb.jpg

post-28857-1258727074,4129_thumb.jpg

• 4 miesiące temu...

mój ponoć nie był bity ale z chęcią sprawdziłbym go w carfaxie:D

daj znać co z tego wyszło

no i naprawiony?