Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 po wymianie amorkow kolo stoi troche krzywo

sebapol

Rekomendowane odpowiedzi

jakis czas temu wuymienialem sam amortyzatory (kamoka-od razu powiem ze jestem mile zaskoczony, narazie zrobione jest kilka tysiecy km)a jak ktos sam wymienial to wie ze to nic trudnego, chyba ze mi sie wydaje i czegos nie zrobilem. Wiec wyjalem caly mcperson i zmienlem amortyzator,oczywiscie za pomoca sciskaczy, nastepnie tak jakbylo wczesniej zamontowane zalozylem go, po zalozeniu kola jest widoczne jak kolo jest przechylonetan w ten sposob ze stojac daleko przed maska widac jak gorna czesc kola jest przechylona do silnika. Ktos mi moze powiedziec co zle zrobilem albo czego nie zrobilem?dodam ze bylem na zbierznosci i to samo.

wiem o tymk znaczku to jest taki trojkacik i jest skierowany do zewnatrz wiec raczej to nie przez ten kielich:(

Jeśli masz poprawnie założoną sprężynę (powinna na dolnym kielichu przylegać całą powierzchnią) i byłeś na zbieżności i wartość pochylenia koła oraz wszystkie kąty mieszczą się w granicach wartości dopuszczalnych to powinno być OK. no chyba że zakład w którym robiłes zbieżność to jakiś fuszerant i gość nawet dobrze nie wie co ustawia, żeby tylko coś poprzestawiać, to wtedy bym pokusił się o sprawdzenie w profesjonalnycm warsztacie te wszystkie parametry. Sprawa kolejna to ile na twoje oko wynosi wartość tego odchylenia. Możesz sprawdzić sobie te parametry z instrukcją serwisową, czy bardzo obiegają od wartości jakie są u ciebie. Zresztą jeśli robiłeś zbieżność to na pewno dostałeś wydruk wszystkich parametrów. No chyba że nie to zmień warsztat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...