Gość lam14 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam Wszystkich! chciałbym się spytać czy potrzeba coś więcej do centralnego zamka mam 3 siłowniki i jeden ten złącznik wszystko to fabryczne wyciągnięte z nissana trzeba coś więcej żeby to chodziło?? i jak to podłączyć?? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kejk Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Potrzebujesz jeszcze: - dodatkowy siłownik montowany w drzwi kierowcy - może być slave (będzie zamykał/otwierał drzwi kierowcy i zwierał/rozwierał styk uruchamiający pozostałe siłowniki) - centralka do centralnego (ciut droższa jest od razu z alarmem) No i trochę czasu, żeby to wszystko połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Nie wiem czy się nie mylę ale nissan chyba fabrycznie nie dawał sterownika w drzwi kierowcy. Skoro kolega ma wyciągnięty kompletny fabryczny central to tylko montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podj Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Ja u siebie do 100nx przekładałem instalkę z N14 GTI. Po przełożeniu zamków aby centralny zadziałał trzeba było podłączyć przełączniki elektrycznych szyb po stronie kierowcy. Może to w czymś pomoże:). Edytowane 12 Listopada 2009 przez podj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lam14 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 czyli chodzi o tą centralke i ona jest w podłokietniku tam idzie też chyba kable do el szyb. z tego stycznika to zamka wychodzą 3 kable jeden masa a te dwa (pomarańczowy i popielaty chyba) jeśli jeden podłącze i rusze tym stycznikem to robi zwarcie jeśli drugi i w drugą strone do też jak ja mam te 2 kable podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 czyli chodzi o tą centralke i ona jest w podłokietniku tam idzie też chyba kable do el szyb. z tego stycznika to zamka wychodzą 3 kable jeden masa a te dwa (pomarańczowy i popielaty chyba) jeśli jeden podłącze i rusze tym stycznikem to robi zwarcie jeśli drugi i w drugą strone do też jak ja mam te 2 kable podłączyć? Zrób fotkę tego przełącznika i kostki która dochodzi do sterownika. Do tego właśnie musisz się podpiąć. Sprawdź cze po przełączeniu wewnętrznego zamykania masa "nie wskakuje" na inny kabel. O ile pamiętam tam jest sterowania właśnie masą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lam14 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 to jest tak wyciągnąłem centralny i el. szyby z nissana takiego samego wszystko z drzwi i wszystkie podłokietniki przełączniki wyciąnąłem wiązke i uciołem przy wejściu do auta między drzwiami a wejściem do auta i teraz niewiem jak to podłączyć el. szyby chodzą jakoś podłączyłem a centralny nie chce latać coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 A masz jakiś schemat centrala od N13 bo mam tylko do N14. Jak nie masz to postaram się poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lam14 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 własnie nie mam poszukaj jak możesz:) dobra znalazłem w tym aucie centralke była po stronie pasażera pod taką osłoną w slupku i teraz idzie 6 kabi bodajże heh teraz bym prosił o pomoc któtry gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Podaj kolory kabli wychodzące z tej centralki. Schematu nie znalazłem do N13 poszperam jeszcze na ruskich stronach, ale może w międzyczasie coś da się wykombinować na schemacie z N14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lam14 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 popielato czerwony,brąz,popielato niebieski,popielaty,pomarańczowy,czarny takie są kolory przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi