Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

centralny zamek nissan sunny n13

Gość lam14
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! chciałbym się spytać czy potrzeba coś więcej do centralnego zamka mam 3 siłowniki i jeden ten złącznik wszystko to fabryczne wyciągnięte z nissana trzeba coś więcej żeby to chodziło?? i jak to podłączyć?? proszę o pomoc

Potrzebujesz jeszcze: - dodatkowy siłownik montowany w drzwi kierowcy - może być slave (będzie zamykał/otwierał drzwi kierowcy i zwierał/rozwierał styk uruchamiający pozostałe siłowniki) - centralka do centralnego (ciut droższa jest od razu z alarmem) No i trochę czasu, żeby to wszystko połączyć. :)

Nie wiem czy się nie mylę ale nissan chyba fabrycznie nie dawał sterownika w drzwi kierowcy. Skoro kolega ma wyciągnięty kompletny fabryczny central to tylko montować.

Ja u siebie do 100nx przekładałem instalkę z N14 GTI. Po przełożeniu zamków aby centralny zadziałał trzeba było podłączyć przełączniki elektrycznych szyb po stronie kierowcy. Może to w czymś pomoże:).

Edytowane przez podj

czyli chodzi o tą centralke i ona jest w podłokietniku tam idzie też chyba kable do el szyb. z tego stycznika to zamka wychodzą 3 kable jeden masa a te dwa (pomarańczowy i popielaty chyba) jeśli jeden podłącze i rusze tym stycznikem to robi zwarcie jeśli drugi i w drugą strone do też jak ja mam te 2 kable podłączyć?

czyli chodzi o tą centralke i ona jest w podłokietniku tam idzie też chyba kable do el szyb. z tego stycznika to zamka wychodzą 3 kable jeden masa a te dwa (pomarańczowy i popielaty chyba) jeśli jeden podłącze i rusze tym stycznikem to robi zwarcie jeśli drugi i w drugą strone do też jak ja mam te 2 kable podłączyć?

Zrób fotkę tego przełącznika i kostki która dochodzi do sterownika. Do tego właśnie musisz się podpiąć. Sprawdź cze po przełączeniu wewnętrznego zamykania masa "nie wskakuje" na inny kabel. O ile pamiętam tam jest sterowania właśnie masą.

to jest tak wyciągnąłem centralny i el. szyby z nissana takiego samego wszystko z drzwi i wszystkie podłokietniki przełączniki wyciąnąłem wiązke i uciołem przy wejściu do auta między drzwiami a wejściem do auta i teraz niewiem jak to podłączyć el. szyby chodzą jakoś podłączyłem a centralny nie chce latać coś

własnie nie mam poszukaj jak możesz:)

dobra znalazłem w tym aucie centralke była po stronie pasażera pod taką osłoną w slupku i teraz idzie 6 kabi bodajże heh teraz bym prosił o pomoc któtry gdzie

Podaj kolory kabli wychodzące z tej centralki. Schematu nie znalazłem do N13 poszperam jeszcze na ruskich stronach, ale może w międzyczasie coś da się wykombinować na schemacie z N14