sebek31 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam mam problem , bylem dzisiaj u mechanika bo mam luzy na przednich kolach, mechanik zdiagnozował ze sa to łożyska ale nie wykluczone ze takze piasty sa do wymiany. Doradził zebym kupił jedna piaste i łozysko i jak rozbierze koło to bedzie widział.Koszt orginalnej piasty w serwisie 1680zł, dostane zamienik czy szukac na aukcjach i kupic z rozbiorki. Czy kupic same łozyska i zaryzykowac wymiane samych łozysk. Prosze o rade jak rozwiazac ten problem bo jak kupie piasty a nie beda potrzebne to wtopie kase Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adambg Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 z piastami to bym sie wstrzymal na poczatek. jako ze maja luz na przodzie, lozyska, to i powinny huczec w czsie jazdy jak sa do wymiany A dobrze byly dokrecone polosie, bo one trzymaja calos do kupy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek31 Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Własnie mechanik jak jechał samochodem to nic nie słyszał zadnych szumów, a dokrecili tylko nakretke ( ta na środku jak sie sciagnie kołpak z logiem nissana uprzedzam juz ewentualne pytania nie chodzi o nakretki koła)dokrecili i sie troche zmiejszyło, ale jak ruszał kolem to dalej byly luzy ale nie takie jak przed dokreceniem.A wyszło to jak chcialem ustawic zbieznosc to nie umieli. I nie wiem czy mam kupic te łozyska i wymienic, czy te luzy sie skasują? Czy moze inna jest przyczyna tych luzów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 wydaje mi sie ze jak w 1 miejscu nie umieli jak napisales ustawic zbieznosci, to nie jest powiedziane ze w innym nie dadza sobie rady jedz do innego punktu ustaw zbieznosc nie opieraj sie na 1 opinii jak nie ustawia to przeciez za proby im placic nie bedziesz tylko za zrobiona robote ...., no i nie opieraj sie na cenach w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.