Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Nowy Qashqai

Guest Wąski
 Share

Recommended Posts

Witam. Specjalnej różnicy nie widzę. Tylko światła będą inne?

Tylko przednie,inna atrapa,troche zderzak.

Lampy przednie maja byc bardziej "zadziorne"

Z tyłu lampy innego koloru.W srodku deska inna.

Nie wiadomo jakie będą efekty tego liftingu, ale za naszym modelem jeszcze długo będą się oglądali.... :D

Samochód jest zdecydowanie za młody na nowy zupełnie model. To zdecydowanie lifting, a my możemy na tym o tyle skorzystać, że zawsze przed jakąkolwiek zmianą czy to lifting czy nowy model, poprzednia wersja zyskuje jakieś pakiety wyposażenia w atrakcyjnej cenie - i podejrzewam, że od nowego roku taka polityka będzie zastosowana :)

Już po niepełnych trzech latach lifting, pytanie po co?? :(

Coś gdzieś czytałem o nowych silnikach...

Apropo silników..

Do swojego engine'a 1,6 (sądziłem, że w całości japońskiego) dostrzegłem doklejonego wirusa z logo renault...

Mowa o skrzyni biegów... :huh:

O dziwo pracuje poprawnie :)

wirus.JPG

Edited by else

witam

chciałem tylko dodać że ten nowy model bedzie sie nazywał Qazana

pozdrawiam

Qazana to zupełnie inne auto...

Chyba, że sobie jaja robisz B)

http://www.motonews.pl/wiadomosci/news-5892-qazana-rewolucja-w-crossoverach-trwa.html

• 2 weeks later...
Guest GT-3000

To jest +2.Jeszcze przed wejsciem tego modelu(stare zdjęcie).Wersja +2 ma inny tył i inną atrape od standardowych.

Qazana to nowy model małego miejskiego crosovera

filmik z prototypem :

Róznice w wyglądzie takie, że tylko użytkownicy obecnego modelu to zauważą. Ten lifting to chyba raczej "chłyt małketingowy" ;)

Nie wiem czy chwyt marketingowy ale na 100% FL. Tylko dziwi mnie dlaczego tak wcześnie tym bardziej że bardzo dobrze sprzedaje się obecna wersja.

• 3 weeks later...

Takich detali jak nowy komputer pokładowy czy wygląd zegarów, LEDowe lampy tylne, soczewkowe przednie, tego brakowało mi w Qashqaiu!! Do tego ciemne tylne szyby, relingi... Odkładam fundusze na model po lifcie :dribble:

Guest belferek

Takich detali jak nowy komputer pokładowy czy wygląd zegarów, LEDowe lampy tylne, soczewkowe przednie, tego brakowało mi w Qashqaiu!! Do tego ciemne tylne szyby, relingi... Odkładam fundusze na model po lifcie :dribble:

Miałem takie "soczeweczki" w Oplu Merivie - poszła jedna "żaróweczka" - konieczna jest wtedy wymiana obu - i przetwornica... jakieś 2000zł w plecy...

z drugiej strony też mi tego teraz brakuje... jakoś miałem wrażenie, że lepiej mi "soczewki" oświetlały drogę niż teraz xenony... no cóż, jak się nie ma co się lubi... to się lubi, co się ma... można by tak za każdym razem czekać na nowszy model... faktem jest że w oplu nie wystawały mi na kabelki jak w bagażniku teraz, po podniesieniu osłony kable owinięte niestarannie taśmą itd... ogólnie "troszkę" jestem zawiedziony wykonaniem... o serwisie w Chorzowie nie wspomnę... Człowiek uczy się na błędach.