Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Podświetlenie zegarów

Guest kokosos
 Share

Recommended Posts

Guest kokosos

Witam

Orientuje sie moze ktos jak zmienic kolor podswietlen zegarów w pathfinderku rocznik 2007?

bo ten pomarancz usypia bardzo, a ogolnie chcialem jakos ciekawie to poprzerabiac... :)

Wiec pomoze ktos? :)

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

Ja zmieniałem ale w D22.

Guest Kuba801

Witam.

Kolego jeżeli dobija cię bursztynowy kolor podświetlenia zegarów musisz zrobić coś takiego:

Wykręć zegary i je rozbież w celu stwierdzenia czy podświetlone są diodami czy żarówkami.

Jeśli masz żarówki (D22 i pierwsze D40)to nic prostszego jak poprostu je podmienić.

Natomiast w wersji gdzie zastosowano diody to trzeba je przelutować na diody o wybranym kolorze ,najlepiej dać zegary komuś kto zrobi to profesjonalnie w łodzi koszt ok 100 zł.

Lipa jest z panelem klimatronik, jest podświetlany żarówkami ale pryzmat rozpraszający światło jest barwiony i klawisze w pokrętłach też.Nic z tym nie wykombinowałem...

Pozdrawiam

Guest Kuba801

Witam ponownie.

Kolego zacznij od zdjęcia uszczelki drzwi przy desce rozdzielczej, powinieneś znaleźć tam śrubkę- odkręć

ją i zerknij przy tunelu środkowym- tam powinna być jeszcze jedna ale niekoniecznie. Musisz najpierw zdjąć dolną część deski rozdzielczej pod kierownicą- po prostu ją pociągnij(ale tak z wyczuciem trzyma się na zapinkach),analogicznie musisz zrobić z górną częścią (śrubki mocujące górę są widoczne).

Same zegary trzymają się na blachowkrętach.

P.S.Delikatnie obchodź się z wtykami- są wykonane z kiepskiego materiału, wiem, bo sam ułamałem zamek przy wypinaniu wtyku.

Pozdrawiam

• 2 years later...

A może ktoś podpowie jak rozjaśnić podświetlenie zegarów w D22. Kombinuję tymi pokrętłami od liczników i nic - świeci ale ledwie co.

• Upvote 1

• 2 weeks later...

No to poracha: w dzień ok- widać białe tarcze, w nocy jakoś się jarzy na ? niebiesko? ale widać no to ok, ale po środku między dniem a nocą jest nijak. Na szczęście wróciłem już do swojego Patha (po miesiącu) tutaj w dzień czy w nocy widać na bursztynowo.

Na niebiesko to widocznie że musiał być jakaś przeróbka :)

Edited by jasiek22

No tak mi się wydaje, że była to jakaś odmiana niebieskiego - ale świeciły się tylko cyferki i wskazówki. Może poprzedni właściciel odwalił "tuning" i podmienił oryginalne żarówki na coś innego ???

ja też mam białe tarcze i nic nie świeci mi się na niebiesko