Guest kokosos Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Witam Orientuje sie moze ktos jak zmienic kolor podswietlen zegarów w pathfinderku rocznik 2007? bo ten pomarancz usypia bardzo, a ogolnie chcialem jakos ciekawie to poprzerabiac... Wiec pomoze ktos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rezusik Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 kolego .rozkręć kokpit i zobacz czy nie jest to na taśmie.a najlepiej zrób foto a my ci doradzimy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kokosos Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 czy ktos u siebie moze zmienial? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zohan Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Ja zmieniałem ale w D22. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kuba801 Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Witam. Kolego jeżeli dobija cię bursztynowy kolor podświetlenia zegarów musisz zrobić coś takiego: Wykręć zegary i je rozbież w celu stwierdzenia czy podświetlone są diodami czy żarówkami. Jeśli masz żarówki (D22 i pierwsze D40)to nic prostszego jak poprostu je podmienić. Natomiast w wersji gdzie zastosowano diody to trzeba je przelutować na diody o wybranym kolorze ,najlepiej dać zegary komuś kto zrobi to profesjonalnie w łodzi koszt ok 100 zł. Lipa jest z panelem klimatronik, jest podświetlany żarówkami ale pryzmat rozpraszający światło jest barwiony i klawisze w pokrętłach też.Nic z tym nie wykombinowałem... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rufas Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 kolego a jak wykrecic zegary? ma ktos jakas instrukcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kokosos Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 czyli z panelem od klimy w ogole nic sie nie da zrobic, czy moze jednak jakims kombinowaniem... da rade? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kuba801 Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Witam ponownie. Kolego zacznij od zdjęcia uszczelki drzwi przy desce rozdzielczej, powinieneś znaleźć tam śrubkę- odkręć ją i zerknij przy tunelu środkowym- tam powinna być jeszcze jedna ale niekoniecznie. Musisz najpierw zdjąć dolną część deski rozdzielczej pod kierownicą- po prostu ją pociągnij(ale tak z wyczuciem trzyma się na zapinkach),analogicznie musisz zrobić z górną częścią (śrubki mocujące górę są widoczne). Same zegary trzymają się na blachowkrętach. P.S.Delikatnie obchodź się z wtykami- są wykonane z kiepskiego materiału, wiem, bo sam ułamałem zamek przy wypinaniu wtyku. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon 73 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 A może ktoś podpowie jak rozjaśnić podświetlenie zegarów w D22. Kombinuję tymi pokrętłami od liczników i nic - świeci ale ledwie co. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek22 Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 w d22 nie można niestety rozświetlić zegarów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon 73 Posted May 30, 2012 Share Posted May 30, 2012 No to poracha: w dzień ok- widać białe tarcze, w nocy jakoś się jarzy na ? niebiesko? ale widać no to ok, ale po środku między dniem a nocą jest nijak. Na szczęście wróciłem już do swojego Patha (po miesiącu) tutaj w dzień czy w nocy widać na bursztynowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek22 Posted May 30, 2012 Share Posted May 30, 2012 (edited) Na niebiesko to widocznie że musiał być jakaś przeróbka Edited May 30, 2012 by jasiek22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon 73 Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 No tak mi się wydaje, że była to jakaś odmiana niebieskiego - ale świeciły się tylko cyferki i wskazówki. Może poprzedni właściciel odwalił "tuning" i podmienił oryginalne żarówki na coś innego ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek22 Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 ja też mam białe tarcze i nic nie świeci mi się na niebiesko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts