Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N14 Problem

Gość rafik-75
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witamp

Proszę o pomoc

Niby nowy (stały czytelnik po formacie zapomniałem hasła ),ale do tematu

Silnik pracuje na or 200-500 ,kopci jak lokomotywa i paliwo ssie jak smok ,silnik 1.6 16v 90 KM bez gazu Dodam że wymieniłem sonde i nic. Czasami na chwilę wskakuje poprawna praca np 0,5 km lub w domu na postoju 5 min czy zimny lub ciepły

Witam najprawdopodobniej masz uszkodzony przepływomierz powietrza, jesli masz na wtrysku!!

Witam

Dzięki za porady

Problem usunięty - wymieniona przepławka i słoneczko śmiga jak przedtem.

• 3 tygodnie później...

Witam,

podepne sie pod ten temat, zeby nie zakladac nowego, a problem dotyczy N14 '95...

dzis rano nie moglem odpalic auta... krecil normalnie... ale nie mogl zaskoczyc. Trwalo to jakies 20min, az w koncu sie udalo.

Akumulator mam nowy, swiece wymieniane w sierpniu (nie bylo wilgoci), na kablach zasilajacych lekkie pekniecia gumy...

co moglo byc przyczyna tej "niespodzianki"?

a masz ten fajny fabryczny pseudo-immobiliser? Mi kiedyś unieruchomil samochód na dwa dni a potem jakby nigdy nic odpalił..

a masz ten fajny fabryczny pseudo-immobiliser? Mi kiedyś unieruchomil samochód na dwa dni a potem jakby nigdy nic odpalił..

Chodzi o NATS'a?

Macie NATSA 1 czy 2?

Na jakimś angielskim forum jest jak obejść NATSA 1

noo chetnie bym sie tego pozbyl, ale... az tak genialny nie jestem, zeby widziec co jak i z czym :-) ale moze znajdzie sie jakis magik w szczecinie, ktory dalby rade :-)

a poza tym, mam nadzieje, ze juz wiecej niespodzianek, jak ta dzis, miec nie bede... :-)

swoja droga, czy mozliwe, zeby to "nieodpalanie" bylo wina kabli zasilajacych, na ktorych sa lekkie pekniecia izolacji (mogly zlapac wilgoc?)??

Jest to możliwe. Najlepiej sprawdzić przewody w wilgotny dzień w bardzo ciemnym miejscu. odpalasz silnik i patrzysz czy nie masz choinki pod maską jak gdzieści przebijają to d*pa, przewody do wymiany. Ja kiedyś przez takie zaniedbanie wykończyłem akumulator ale na szczęście nie w moim aucie:)