Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Dziwny model p10

Guest Radis
 Share

Recommended Posts

Witam. Jestem nowym użytkownikiem wiec jeśli robię coś nie tak to proszę o wyrozumiałość:)

Z tego co się ostatnio dowiedziałem, jestem posiadaczem dziwnego modelu primery p10, a mianowicie:

1992r., 5d, 2.0D Automat

Czy ktoś z użytkowników spotkał się już kiedyś z takim modelem? Bo z tego co wyczytałem w internecie, takiego modelu nie produkowali seryjnie. Nawet ostatnio miałem problem z półosią w serwisie nawet nie mają:(

Proszę o opinie i pozdrawiam:)

Podaj numer VIN (ten z dowodu) to powiemy Ci co tam powinno być pod maską. No chyba że masz też dopisek z tyłu SKŁADAK no to powiemy co było wcześniej smile.gif Jak to wersja Skandynawka to wszystko możliwe. Niegdyś wpadła mi w ręce A4 z 12-stoma poduszkami warning.gif podgrzewaną kierą i przednią szybą z Szwecji, a sprzedawał cygan co to od wujka pożyczył na wyjazd do Polski, a papiery to były na jego stryjkabiggrin.gif W tych skandynawskich to wszystko jest możliwe, tylko potem trzeba z suwmiarką biegać i każdy ząb liczyć

Były automaty tu są w benzynie http://moto.allegro.pl/18973_p10_w10_1990_1998.html?id=18973&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&a_text_i%5B1%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B1%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B4%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B4%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B5%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B5%5D%5B1%5D=&a_enum%5B12%5D=all&a_enum%5B13%5D=all&a_text_i%5B14%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B14%5D%5B1%5D=&a_enum%5B15%5D=all&a_enum%5B16%5D=all&a_enum%5B178%5D=all&a_enum%5B199%5D=1&change_attr=Poka%C5%BC

Edited by and_pec

Benzyna w automacie tak ale D nie znalazłem. Auto ściągane z Holandii w całości nie składak. Nr. VIN SJNFDAP10U0177577.

Proszę o odpowiedż:)

Edited by Radis

Model PRIMERA [P10E ]

Data produkcji12/1991

Typ SLX TYPE

Silnik CD20 TYPE ENGINE

Nadwozie 5 DOOR HATCHBACK

Cel przeznaczenia SOUTH EUROPE 2 WHEEL DRV

Skrzynia AUTOMATIC TRANSMISSION

Kod koloru [KH2] DK.GRAY

Kod tapicerki [G] OFF BLACK

Spij spokojnie wszystko grathumbsup.gif W ASO powinni Ci podać typ części według VIN ale najlepiej to wyjąć pomierzyć i policzyć zęby na tej półosi tak samo jak i na przegubach, wtedy masz 100% pewne

Edited by and_pec

Guest mdzalewscy

miałem problem z półosią w serwisie nawet nie mają:(

Proszę o opinie i pozdrawiam:)

co do półosi tutaj na forum jest adres do zakładu co w Polsce dorabiają półosie, szybko, dużo taniej niż w ASO i błyskawicznie odsyłają kurierem, sam kiedyś od nich brałem, bardziej ich interesowała długość, ilość zębów w półosi niż do czego ona jest. Można starą wysłać na wzór i odebrać nową.

2.0 Diesel - automat

to ty masz najwolniejszą seryjną Primerę w Polsce !!!!

Edited by mdzalewscy

podepnę się pod ten temat, skoro już o VIN mowa.. skorzystałem ze strony http://www.japancars.ru/cat/nissan/ i wyszło mi coś takiego:

VIN: SJNTAAP11U02-54872

Модель: TAYALFFP11EGA-CFUL

Название: PRIMERA WAGON

Серия модели: WP11E

Дата выпуска: 05.1998

BODY: WAGON

ENGINE: GA16DE TYPE ENGINE

AREA: CENTRAL EUROPE SPEC

GRADE: SLX TYPE

TRANS: 5-SPEED MANUAL TRANS

Код региона: EL1

Внешний цвет: KH3

Внутренний цвет: K

Gdzie mogę znaleźć tłumaczenie tych ostatnich 3 pozycji?

Ps. Primera zakupiona wczoraj wieczorem :)

Model PRIMERA [P10E ]

Data produkcji12/1991

Typ SLX TYPE

Silnik CD20 TYPE ENGINE

Nadwozie 5 DOOR HATCHBACK

Cel przeznaczenia SOUTH EUROPE 2 WHEEL DRV

Skrzynia AUTOMATIC TRANSMISSION

Kod koloru [KH2] DK.GRAY

Kod tapicerki [G] OFF BLACK

Spij spokojnie wszystko grathumbsup.gif W ASO powinni Ci podać typ części według VIN ale najlepiej to wyjąć pomierzyć i policzyć zęby na tej półosi tak samo jak i na przegubach, wtedy masz 100% pewne

Bardzo dziękuję za poświęcony czas:)

co do półosi tutaj na forum jest adres do zakładu co w Polsce dorabiają półosie, szybko, dużo taniej niż w ASO i błyskawicznie odsyłają kurierem, sam kiedyś od nich brałem, bardziej ich interesowała długość, ilość zębów w półosi niż do czego ona jest. Można starą wysłać na wzór i odebrać nową.

2.0 Diesel - automat

To fakt jest woooolna :( Ale jaki komfort jazdy :D Możesz nie mieć jednej ręki i nogi i dasz rade jechać :)

2.0 Diesel - automat

Już znalazłem w Toruniu. Odtworzą każdą półośkę :) Dzisiaj wysłałem starą na wzór. A co do ASO to dość że nie mieli to jeszcze cena zwaliła mnie z nóg i teraz uwaga: 4000 pln :devil:

Rozbój w biały dzień.

podepnę się pod ten temat, skoro już o VIN mowa.. skorzystałem ze strony http://www.japancars.ru/cat/nissan/ i wyszło mi coś takiego:

VIN: SJNTAAP11U02-54872

Модель: TAYALFFP11EGA-CFUL

Название: PRIMERA WAGON

Серия модели: WP11E

Дата выпуска: 05.1998

BODY: WAGON

ENGINE: GA16DE TYPE ENGINE

AREA: CENTRAL EUROPE SPEC

GRADE: SLX TYPE

TRANS: 5-SPEED MANUAL TRANS

Код региона: EL1 --- kod regionu

Внешний цвет: KH3 --- kod koloru

Внутренний цвет: K --- kod tapicerki

Gdzie mogę znaleźć tłumaczenie tych ostatnich 3 pozycji?

Ps. Primera zakupiona wczoraj wieczorem :)

powinno pomóc

Edited by Melo

Guest mdzalewscy

Ale jaki komfort jazdy :D Możesz nie mieć jednej ręki i nogi i dasz rade jechać :)

żartujesz ?

jedną ręką i jedną nogą jechać ?

a tak poważnie to możesz jechać, palić peta, rozmawiać przez telefon* i robić wiele innych rzeczy, taka to już przypadłość automatów

*stwarza to zagrożenie w ruchu

żartujesz ?

jedną ręką i jedną nogą jechać ?

a tak poważnie to możesz jechać, palić peta, rozmawiać przez telefon* i robić wiele innych rzeczy, taka to już przypadłość automatów

*stwarza to zagrożenie w ruchu

panowie to jeszcze nic...miałem dawno temu MB W123 2.0D (silnik od W115) 55KM z automatem:) to sie jeździło jak z manualem, bo trzeba było bujać maszynę na każdym biegu pod maksymalne obroty które na oko wynosiły z 23/min i dopiero zmiana przełożenia!! to była jazda..do setki nie dało rady zmierzyć bo brakowało takich gór i paliwa w baku;)

Edited by Pachoł

Guest donn_primerra

moze ma najwolniejsza p10 ale ze to w tej konfiguracji zrobi 1 milion km.. dawno już wiadomo ze silnik pod automatem mniej sie męczy. a jeszcze ten diesel i automat...

tez kiedys byłem na nie co do automatictribe ale sie przekonalem.. jednak nie do wszystkiego sie nadaje utomat.. pozdro i milego bezawaryjnego użytkowania.. dobrze ze sobie nie kupiłes opla :shifty: tam automat to zakała... juz chyba skrzynia w 126p dłuzej wytrzymuje.

Vind szto ty pa ruski nie poniał biggrin.gifbiggrin.gif Tak jak tam kolega wyżej podał jest to kod regionu, tapicerki i lakieru

Co do VINu jest oddzielny temat na foru i nie rób tu topu

Za to jaka frajda jak rowerzystę albo Ciągnik z przyczepą wyprzedziszbiggrin.gif

ale chociaz ekolodzy mu nie marudza ze cos zabija po drodze :D

Powiem szczerze że najgorzej jest od 40-80(jest tam potężna czarna dziura która cała moc z silnika wciąga:))od 80 wzwyż to idzie już pięknie zanim się zorientujesz to te 140 już masz na zegarku(oczywiście na prostej nie pod górkę:)). Ale czarną dziurę też można przechytrzyć, bo przecież jest O/D:). Najgorsze jest spalanie w mieście 10-11, a w trasie to już bajka 5,5:).