Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Safari TD42

Gość Safari TD42

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Safari TD42

Witam wszystkich Czlonkow tego forum,

Jestem nowym na tym forum, chcialbym nawiazac kontact z wlascicielami Nissanow w Polsce , mieszkam w BC Kanada jestem wlascicielem Nissana Safari TD42 jest to Japonski samochud sprowadzony do Kanady

obecnie 60000 km auto w oryginalnym fabrycznym stanie. Poszukuje mozliwosci zalozenia Turbo do tego silnika ,oraz dostemp do czesci zamiennych.Uzuwam ten pojazd do pracy jezde dlugie odleglosci calym rokiem czasem w extremalnych i odizolowanych czesciach wyspy Vancouver island.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich , postaram sie wlozyc kilka zdjec abysci mogli zobaczyc mojego Safari

Do uslyszenia

W dniu 17.11.2009 o 07:18, Safari TD42 napisał:
Poszukuje mozliwosci zalozenia Turbo do tego silnika ,oraz dostemp do czesci zamiennych.

Z Turbo nie jest tak prosto ...

Musisz zdjęć miskę i zobaczyć najpierw czy masz listwę przez którą wstrzykiwany jest olej na denko tłoka w celu jego chłodzenia

Jeżeli nie masz to Twój silnik nie jest przystosowany pod Turbo

Napisz który masz rok produkcji ...

Gość Safari TD42
  W dniu 17.11.2009 o 07:18, Safari TD42 napisał:

Witam wszystkich Czlonkow tego forum,

Jestem nowym na tym forum, chcialbym nawiazac kontact z wlascicielami Nissanow w Polsce , mieszkam w BC Kanada jestem wlascicielem Nissana Safari TD42 jest to Japonski samochud sprowadzony do Kanady

obecnie 60000 km auto w oryginalnym fabrycznym stanie. Poszukuje mozliwosci zalozenia Turbo do tego silnika ,oraz dostemp do czesci zamiennych.Uzuwam ten pojazd do pracy jezde dlugie odleglosci calym rokiem czasem w extremalnych i odizolowanych czesciach wyspy Vancouver island.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich , postaram sie wlozyc kilka zdjec abysci mogli zobaczyc mojego Safari

Do uslyszenia

Rok produkcji 1990 LWB Wysoki dach 4 drzwi kierownica jest z prawej strony TypY60 TD42 non turbo

W dniu 17.11.2009 o 18:34, Safari TD42 napisał:

Rok produkcji 1990 LWB Wysoki dach 4 drzwi kierownica jest z prawej strony TypY60 TD42 non turbo

Jaki masz kolor pokrywy zaworów ... czarny czy srebrny ?

Pytam bo po kolorze pokrywy zaworów można ustalić czy motorek nadaje się pod turbo ;)

Gość Safari TD42
  W dniu 17.11.2009 o 19:52, OFF-ROADER napisał:

Jaki masz kolor pokrywy zaworów ... czarny czy srebrny ?

Pytam bo po kolorze pokrywy zaworów można ustalić czy motorek nadaje się pod turbo ;)

Pokrywa zaworowa jest srebrna

W dniu 18.11.2009 o 04:24, Safari TD42 napisał:

Pokrywa zaworowa jest srebrna

To masz na 99 % silnik przystosowany pod Turbo

... ale i tak trzeba zrzucić miskę i sprawdzić na 100 % ;)

Gość Safari TD42
  W dniu 18.11.2009 o 10:08, OFF-ROADER napisał:

To masz na 99 % silnik przystosowany pod Turbo

... ale i tak trzeba zrzucić miskę i sprawdzić na 100 % ;)

Dzieki bardzo, moze wiesz gdzie mogbym kupic oryginal turbo w kraju i za ile?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...