Gość Pavlo Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witam. Od razu dodam ze całego forum nie przeszukałem bo nie mam zbytnio czasu. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu z tłumika wydobywa się dziwny odgłos, jest to cos takiego bum………bum, bum, bum…..bum, bum. Takie odgłosy dokładnie się wydobywaj jest to nie regularne i w tym czasie delikatnie zatelepie, aż silnikiem. Tak jak by strzelał w tłumik. Jak silnik jest zimny to tego nie słychać. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 witam. Od razu dodam ze całego forum nie przeszukałem bo nie mam zbytnio czasu. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu z tłumika wydobywa się dziwny odgłos, jest to cos takiego bum………bum, bum, bum…..bum, bum. Takie odgłosy dokładnie się wydobywaj jest to nie regularne i w tym czasie delikatnie zatelepie, aż silnikiem. Tak jak by strzelał w tłumik. Jak silnik jest zimny to tego nie słychać. Z góry dziękuję Jesr to objaw wypadania zapłonów,sprawa kabli świec lub kopułki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pavlo Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kable i swiece nowe. mogl by ktos mi wytlumaczyc na czym polega wypadanie zaplonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Wypadanie zapłonu, czyli mieszanka sie nie zapala na danym cylindrze w danym cyklu, czyli mówiąc prościej spiernicza gdzies iskra Jeśli uważasz, że te dźwięki sa niepokojące to proponuje się podłączyć pod kompa skoro masz nowe kable. Jeszcze palec sprawdź w kopułce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.