Guest typowy1 Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Witam! Mój patrol GR z 2003 roku od kilku dni cierpi na bardzo irytującą przypadłość, a mianowicie po zaparkowaniu auta i wyłączeniu silnika przepala się bezpiecznik (zawsze ten sam), i nie da się auta uruchomić bez jego wymiany. Zaczyna to coraz bardziej denerwować... Wiecie co może być przyczyną? Dodam, że auto mam od niedawna (kilka miesięcy, od połowy wakacji może) i na początku też się tak kilka razy zdarzyło, później samo ustało. Czy powodem może być to że ostatnio się zakopał po progi? Coś uszkodzone przy wyciąganiu? I przy okazji druga usterka: czasami przestaje działać prawy dolny Stop, rozkręcam, żarówka cała, montuję z powrotem - działa. Za jakiś czas znowu to samo... Będę wdzięczny za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Spróbuj z mocniejszym bezpiecznikiem.Co do stopu to może żarówka ma "luzy"w oprawce ewentualnie poluzowany jakiś kabel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest typowy1 Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Dzięki! Bezpieczniki zawsze takie same daję... Więc nie wiem czemu tak nagle stały się za słabe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Trudno powiedzieć.Może coś z regulatorem napięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebabp Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 U mnie w Patrolu GR Y61 3d również nie działa prawy stop a żarówka ok jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_a Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 witam ze wsadzeniem wiekszego bezpiecznika nie radze musisz poszukać problemu myśle tak zauważ w jakiej pozycji wybija ci ten bezpiecznik mysle ze prościej bylo by jak bys napisal z czego jest ten bezpiecznik bo pewno jak skrecasz zwiera ci gdzies do obudowy i masz zwarcie podaj wiecej szczegółów co do lamp stop nie zawsze przyczyna musi tkwic w żarówce sprawdz czy nie jest zasniedziała oprawka i czy kable doprowadzajace nie sa przegnite potarmos je troche pewno jakiś sie urwie jeszcze jedno widziałem taki patent do miernika w kształcie bezpiecznika samochodowego wciskasz go i działasz sklep BNS KATOWICE pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
NUREK MAV Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 miałem podobnie i okazało się ,że światło stopu było podłączone na druciarstwo z gniazdkiem haka i tak powodowało zwrare. Po wymianie okablowania jest ok . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.