Gość Michalllo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Maxima J30 Jak podnieść moc bez dużych kosztów ?? Macie jakieś ciekawe propozycje co zrobić z tym fantem że mam 3 litry pojemności i tylko 170km Silnik VG30 przebieg około 300tyś km stan silnika dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Standardowo czyli wydzior i strojenie... w J30 chyba zapłon z łapy idzie poprawić, tak wiec wizyta na hamowni i precyzyjne jego ustawienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tylko gdzie ja takie coś mogę zrobić w okolicy Płocka ? sam niestety nie posiadam warunków I jakiego rzędu przyrostu mocy i momentu mogę się spodziewać po tej operacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 W dziale maxima masz temat "wykresy maxim z hamowni" i tam masz pokazane ile daje przestawienie zaplonu. Co do wydechu to musisz zrobic y-pipe + reszta (y-pipe ok 50mm reszta nie wiecej jak 63mm). A ile da? Ktoz to wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zmierz najpierw ile masz tych koni bo 170 to było dawno temu no chyba że masz wyjątkowo zadbany egzemplarz ale po przebiegu jaki ma Twoja Maxima to może być różnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ej no zaraz jak na mój skromny gust to 300 Kkm jak na to auto nieskażone podtlenkiem LPG i jeżdżące do niedawna w Automacie to nie jest aż tak dużo więc myślę że tych kucyków nie ubyło zbyt dużo. Jednak może i macie racje może pora rozwiać wątpliwości i sprawdzić faktyczny stan rzeczy na hamowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Sprawdzić na hamowni to podstawa, zobaczymy w jakim stanie silnik bo automat to nie znaczy ze w dobrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.