Gość jacinek1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam !! Mam kilka pytan ekspoloatacyjnych dotyczacych mojego Murano rocznik 2006 wersja europejska. Kupilem autko kilka tygodni temu i poki co bylbym bardzo zadowolony gdyby nie: -wbudowane Bose ma problemy z odczytem plyt, szczegolnie rano - macie takie same sutuacje ze przerywa odtwarzanie plyty - zastanawiam sie czy nie z powodu wilgoci ? -kolejna rzecz - zaczyna przerywac mi odtwarzanie jak porzadnie "kopne gaz" i jade tach chwile, CDek sie krztusi... CZEMU ?? -u mnie plytki nagrywane robia z w/w problemami mniej problemu niz oryginalne - u Was tez ? -elektryczne odsuwanie fotela przy wysiadaniu - po kilku dniach zaczelo piszczec !! WD40 wystrczy ? Jesli tak to gdzie psiknac ? -zarowki ksenonowe - obie powinny swiecic tak samo ? U mnie jedna jest jasniejsza.... Wynika to z wyeksploatowania zarowek ? Dzieki za pozyteczne odpowiedzi Pozdrawiam, Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 jacinek - gratuluje zakupu, masz takie same outo jak ja 1. Problem z odczytem plyt: u mnie wsyztko jest OK, czasami (na duzych wertepach z wieksza predkoscia plyta potrafi "przeskoczyc" - ale tak jest ze wszytkimo odtwarzaczami. U ciebie wyglad na to, ze mozesz miec zabrudzony laser. Kup sobie plyte czysczaca do CD w Media Markecie i pomoze (taka plyta z malymi szczoteczkami na powierzchni). Rowniez moze byc to spodowodane wilgocia czyli zaparowanymi soczewkami. Plytki nagrywane i oryginalne u mnie chodza bez problemu. 2. Odnosnoe odsuwania fotela i piszczenia - nie mam pojecia, ale WD40 napewno wystarczy, musisz przylozyc ucho i prysnac tam gdzie piszczy 3. Obie zarowki (a raczej zarniki) ksenonowe powinny swiecic tak samo. W miare zuzywania ich barwa sie zmienia na nieco bardziej niebieska. WYmien obydwie razem i problem masz z glowy. Uwaga - zeby wymienic zarnik trzeba zdjac nadkole i dostac sie do reflektora od "dolu"!!! (jest o tym w innym watku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr slawooo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam !! Mam kilka pytan ekspoloatacyjnych dotyczacych mojego Murano rocznik 2006 wersja europejska. Kupilem autko kilka tygodni temu i poki co bylbym bardzo zadowolony gdyby nie: -wbudowane Bose ma problemy z odczytem plyt, szczegolnie rano - macie takie same sutuacje ze przerywa odtwarzanie plyty - zastanawiam sie czy nie z powodu wilgoci ? -kolejna rzecz - zaczyna przerywac mi odtwarzanie jak porzadnie "kopne gaz" i jade tach chwile, CDek sie krztusi... CZEMU ?? -u mnie plytki nagrywane robia z w/w problemami mniej problemu niz oryginalne - u Was tez ? -elektryczne odsuwanie fotela przy wysiadaniu - po kilku dniach zaczelo piszczec !! WD40 wystrczy ? Jesli tak to gdzie psiknac ? -zarowki ksenonowe - obie powinny swiecic tak samo ? U mnie jedna jest jasniejsza.... Wynika to z wyeksploatowania zarowek ? Dzieki za pozyteczne odpowiedzi Pozdrawiam, Marcin. oj dużo tych pytań zacznę od pierwszego prawdopodobnie masz uszkodzone lub brudne oczko lasera kupic zestaw do czyszczenia (taka płyta z pendzelkiem )i zaaplikowac do zmieniarki druga sprawa fotel u mnie też piszczy i ptrzeba kupic sylikon w spray i psikac na spręzyny na łączenia aż do skutku ja tak walczę 3 miesiące co do żarówek to niestety wypalają się i najlepiej kupic 2 szt o ile pamiętam to DS2 lub coś w tym stylu na allegro znajdziesz tylko nie kupuj chiny i większej mocy niż te które masz a czy ty masz oryginalne xenony czy montowane zestawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacinek1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 hej, mam oryginalne xenony nissanowskie, chyba lepiej dac te zarowy do wymiany w nissanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 jacinek1, Na temat ksenonow w Murano poczytaj tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/52693-bixenon-wymiana/page__hl__żarnik__fromsearch__1 Zarniki mozesz kupic gdzie Ci sie podoba, nie daj sie skroic w serwisie. Jezeli masz oryginalny bixenon to zarnik masz typu D2S - 35W. Temperatura (kolor) swiatla montowany fabrycznie to 4300 K. Kup tylko jakiegos renomowanego producenta, a nie podrabiana chinszczyzne. Wymiana zarnika w Murano jest dosyc trudna. Wg instrukcji serwisowej wiaze sie to z demontazem reflektora, ale zeby zdemontowac reflektor trzeba wczesniej zdemontowac nadkole i przedni zderzak . Brzmi strasznie, ale jak ktos to robil to pewnie jest to godzina roboty. Zobacz tez tutaj i ewentualnie dopytaj sobie dalej: http://nz/viewtopic.php?t=378 Zawsze tez mozesz sprawdzic ile skasowaliby Cie w serwisie za sama wymiane. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.