Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Murano 2006 - kilka pytan ;)

Gość jacinek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Mam kilka pytan ekspoloatacyjnych dotyczacych mojego Murano rocznik 2006 wersja europejska.

Kupilem autko kilka tygodni temu i poki co bylbym bardzo zadowolony gdyby nie:

-wbudowane Bose ma problemy z odczytem plyt, szczegolnie rano - macie takie same sutuacje ze przerywa odtwarzanie plyty - zastanawiam sie czy nie z powodu wilgoci ?

-kolejna rzecz - zaczyna przerywac mi odtwarzanie jak porzadnie "kopne gaz" i jade tach chwile, CDek sie krztusi... CZEMU ??

-u mnie plytki nagrywane robia z w/w problemami mniej problemu niz oryginalne - u Was tez ?

-elektryczne odsuwanie fotela przy wysiadaniu - po kilku dniach zaczelo piszczec !! WD40 wystrczy ? Jesli tak to gdzie psiknac ?

-zarowki ksenonowe - obie powinny swiecic tak samo ? U mnie jedna jest jasniejsza.... Wynika to z wyeksploatowania zarowek ?

Dzieki za pozyteczne odpowiedzi :)

Pozdrawiam,

Marcin.

jacinek - gratuluje zakupu, masz takie same outo jak ja smile.gif

1. Problem z odczytem plyt: u mnie wsyztko jest OK, czasami (na duzych wertepach z wieksza predkoscia plyta potrafi "przeskoczyc" - ale tak jest ze wszytkimo odtwarzaczami. U ciebie wyglad na to, ze mozesz miec zabrudzony laser. Kup sobie plyte czysczaca do CD w Media Markecie i pomoze (taka plyta z malymi szczoteczkami na powierzchni). Rowniez moze byc to spodowodane wilgocia czyli zaparowanymi soczewkami.

Plytki nagrywane i oryginalne u mnie chodza bez problemu.

2. Odnosnoe odsuwania fotela i piszczenia - nie mam pojecia, ale WD40 napewno wystarczy, musisz przylozyc ucho i prysnac tam gdzie piszczy smile.gif

3. Obie zarowki (a raczej zarniki) ksenonowe powinny swiecic tak samo. W miare zuzywania ich barwa sie zmienia na nieco bardziej niebieska. WYmien obydwie razem i problem masz z glowy. Uwaga - zeby wymienic zarnik trzeba zdjac nadkole i dostac sie do reflektora od "dolu"!!! (jest o tym w innym watku)

Gość dr slawooo

Witam !!

Mam kilka pytan ekspoloatacyjnych dotyczacych mojego Murano rocznik 2006 wersja europejska.

Kupilem autko kilka tygodni temu i poki co bylbym bardzo zadowolony gdyby nie:

-wbudowane Bose ma problemy z odczytem plyt, szczegolnie rano - macie takie same sutuacje ze przerywa odtwarzanie plyty - zastanawiam sie czy nie z powodu wilgoci ?

-kolejna rzecz - zaczyna przerywac mi odtwarzanie jak porzadnie "kopne gaz" i jade tach chwile, CDek sie krztusi... CZEMU ??

-u mnie plytki nagrywane robia z w/w problemami mniej problemu niz oryginalne - u Was tez ?

-elektryczne odsuwanie fotela przy wysiadaniu - po kilku dniach zaczelo piszczec !! WD40 wystrczy ? Jesli tak to gdzie psiknac ?

-zarowki ksenonowe - obie powinny swiecic tak samo ? U mnie jedna jest jasniejsza.... Wynika to z wyeksploatowania zarowek ?

Dzieki za pozyteczne odpowiedzi :)

Pozdrawiam,

Marcin.

oj dużo tych pytań zacznę od pierwszego prawdopodobnie masz uszkodzone lub brudne oczko lasera kupic zestaw do czyszczenia (taka płyta z pendzelkiem )i zaaplikowac do zmieniarki

druga sprawa fotel u mnie też piszczy i ptrzeba kupic sylikon w spray i psikac na spręzyny na łączenia aż do skutku :( ja tak walczę 3 miesiące

co do żarówek to niestety wypalają się i najlepiej kupic 2 szt o ile pamiętam to DS2 lub coś w tym stylu na allegro znajdziesz tylko nie kupuj chiny i większej mocy niż te które masz a czy ty masz oryginalne xenony czy montowane zestawy?

jacinek1,

Na temat ksenonow w Murano poczytaj tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/52693-bixenon-wymiana/page__hl__żarnik__fromsearch__1

Zarniki mozesz kupic gdzie Ci sie podoba, nie daj sie skroic w serwisie. Jezeli masz oryginalny bixenon to zarnik masz typu D2S - 35W. Temperatura (kolor) swiatla montowany fabrycznie to 4300 K. Kup tylko jakiegos renomowanego producenta, a nie podrabiana chinszczyzne.

Wymiana zarnika w Murano jest dosyc trudna. Wg instrukcji serwisowej wiaze sie to z demontazem reflektora, ale zeby zdemontowac reflektor trzeba wczesniej zdemontowac nadkole i przedni zderzak :). Brzmi strasznie, ale jak ktos to robil to pewnie jest to godzina roboty. Zobacz tez tutaj i ewentualnie dopytaj sobie dalej: http://nz/viewtopic.php?t=378

Zawsze tez mozesz sprawdzic ile skasowaliby Cie w serwisie za sama wymiane.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...