Gość Serrrek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam Zwracam się do Was z pytaniem który z tych dwóch samochodów wybrać? Auto będzie głównie służyć do jazdy po mieście, sporadyczne ciągnięcie Łodzi i lekki teren a raczej polne drogi. Znalazłem idealnego Patrola z 2005 roku, polski salon, bezwypadkowy, automat, 75 tys. przebiegu za 82 tys. zł.. Pathfindera niestety nie mam żadnego na oku i widzę że ciężko będzie coś znaleźć w automacie, w dieslu z małym przebiegiem w tej cenie. Teoretycznie lepszy do miasta byłby pathfinder, szybszy, trochę bardziej poręczny a wymaganiom terenowym sprosta. Ale komfort jazdy w manualu( bo tylko takim na razie jechałem) jest nieporównywalnie mniejszy niż w Patrolu, nie porównując już nawet do mojego aktualnego samochodu. W automacie zapewne jeździ się trochę wygodniej? Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek1959 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Zwracam się do Was z pytaniem który z tych dwóch samochodów wybrać? Auto będzie głównie służyć do jazdy po mieście, sporadyczne ciągnięcie Łodzi i lekki teren a raczej polne drogi. Znalazłem idealnego Patrola z 2005 roku, polski salon, bezwypadkowy, automat, 75 tys. przebiegu za 82 tys. zł.. Pathfindera niestety nie mam żadnego na oku i widzę że ciężko będzie coś znaleźć w automacie, w dieslu z małym przebiegiem w tej cenie. Teoretycznie lepszy do miasta byłby pathfinder, szybszy, trochę bardziej poręczny a wymaganiom terenowym sprosta. Ale komfort jazdy w manualu( bo tylko takim na razie jechałem) jest nieporównywalnie mniejszy niż w Patrolu, nie porównując już nawet do mojego aktualnego samochodu. W automacie zapewne jeździ się trochę wygodniej? Co o tym myślicie? Cześć Miałem Patrola a obecnie mam Pathfindera. W mojej opinii, biorąc pod uwagę do czego chcesz samochód używać, kup pathfindera. Wersja amerykańska (4.0) jest zawsze w automacie. Jeździ się świetnie. Poza tym silniki 3.0 w Patrolu nie cieszą się świetną opinią. Sam tego doświadczyłem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Serrrek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Cześć Miałem Patrola a obecnie mam Pathfindera. W mojej opinii, biorąc pod uwagę do czego chcesz samochód używać, kup pathfindera. Wersja amerykańska (4.0) jest zawsze w automacie. Jeździ się świetnie. Poza tym silniki 3.0 w Patrolu nie cieszą się świetną opinią. Sam tego doświadczyłem. Pozdrawiam Tylko niestety w 4 litrach przeraża mnie spalanie. Bo przy jeździe po mieście pewnie będzie cały czas na poziomie co najmniej 20 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokosos Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 ja Ci doradze pathfinderka z 2.5 dieslem posiadam takiego i jestem bardzo z niego zadowolony. Jak trzeba wjechac w teren to nie ma problemu, na ulicy rowniez wszystko ok... mozna jeszcze nawet ciezke przyczepki nim ciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Tak to już jest, ze za komfort i za szpan trzeba troche zapłacić więcej. Ja sprowadziłem z Usa patha wiedząc ,że ma duzo miejsca na zbiorniki gazu/ w miejscu koła zapas./ Myślałem o CNG . Na razie nie mam takiej potrzeby, zajeżdżam opla, ale jak czas przyjdzie to gaz wstawie i bedzie jazda tańsza niż w dieslu. Może to będzie CNG a może LPG - czas pokaże. Ostatnio trąbią, że ceny oleju mają iść od Nowego Roku w górę. Przemyśl to dobrze! B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kosiar Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Szczerze mam i Patrola 3.0 z 2005 i Patha z 2008 , Path sobie kompletnie nie radzi nie dość że dci to automat , Patrol to Patrol wielka kobyła której warunki nie straszne ... problemy z silnikiem pfff dobre sobie mi się nic nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seed Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Polecam Patha 2.5 w automacie. radzi sobie doskonale w kazdych warunkach, a i spartanski nie jest. do miasta i w teren ideal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.