Gość piotr n15 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam , jestem posiadaczem Almerki 1.4 benz z 1999 , mam te autko od 4miesiecy wszystko jest bez zastrzezen ale od niedawna przy ciepłym siniku mam problem z odpalaniem , na zimnym bez problemu, po odpaleniu pracuje równo nie faluje , jak mam problem z odpaleniem a dodam troche gazu to pali za pierwszyn razem , moze ktos pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam , jestem posiadaczem Almerki 1.4 benz z 1999 , mam te autko od 4miesiecy wszystko jest bez zastrzezen ale od niedawna przy ciepłym siniku mam problem z odpalaniem , na zimnym bez problemu, po odpaleniu pracuje równo nie faluje , jak mam problem z odpaleniem a dodam troche gazu to pali za pierwszyn razem , moze ktos pomoże Co prawda ja mam diesla, ale może to podobnie wygląda i w benzynie, ale u mnie jak tak było to miałem zapłon przestawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Co prawda ja mam diesla, ale może to podobnie wygląda i w benzynie, ale u mnie jak tak było to miałem zapłon przestawiony. Najpierw przeczytaj, podaje link do badań i wyników w tabeli: http://uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/, a potem wlej paliwo np. z BP, shella i zobacz czy dalej to samo czy objawy ustąpiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr n15 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Dziękuje za odpowiedź , więc paliwo używam zawsze z schel , aparat zapłonowy , może to jest to , przejechałem tym autkiem teraz jakies 7000 , inic się niedziało , jeździ się nim naprawde dobże ale zapomniałem też dopisać że czasami zacina sie tz. moze kilka razy linka od gazu moze to jest z tym powiązane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 to nie linka sie zacina , prawdopodobnie masz brudną przepustnice . ja kupiłem preparat do czyszczenia gażników popryskałem i jak ręką odją . polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr n15 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wielkie dzieki za podpowiedz , a czy możesz podać nazwe dobrego , preparatu do czyszczenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody911 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam Wszystkich! Mój kumpel tak miał w benzynowym bmw - i co? - dziura w gumowej rurze dolotowej z powietrzem - i to tak nieszczęsliwie że w zagięciu była i nikt jej nie widział! Zakleił taśmą PVC i zapomniał o ptroblemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.