Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] problem z odpalaniem ciepłego sinika

Gość piotr n15

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotr n15

Witam , jestem posiadaczem Almerki 1.4 benz z 1999 , mam te autko od 4miesiecy wszystko jest bez zastrzezen ale od niedawna przy ciepłym siniku mam problem z odpalaniem , na zimnym bez problemu, po odpaleniu pracuje równo nie faluje , jak mam problem z odpaleniem a dodam troche gazu to pali za pierwszyn razem , moze ktos pomoże

Witam , jestem posiadaczem Almerki 1.4 benz z 1999 , mam te autko od 4miesiecy wszystko jest bez zastrzezen ale od niedawna przy ciepłym siniku mam problem z odpalaniem , na zimnym bez problemu, po odpaleniu pracuje równo nie faluje , jak mam problem z odpaleniem a dodam troche gazu to pali za pierwszyn razem , moze ktos pomoże

Co prawda ja mam diesla, ale może to podobnie wygląda i w benzynie, ale u mnie jak tak było to miałem zapłon przestawiony.

Co prawda ja mam diesla, ale może to podobnie wygląda i w benzynie, ale u mnie jak tak było to miałem zapłon przestawiony.

Najpierw przeczytaj, podaje link do badań i wyników w tabeli: http://uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/, a potem wlej paliwo np. z BP, shella i zobacz czy dalej to samo czy objawy ustąpiły :whistle:

Gość piotr n15

Dziękuje za odpowiedź , więc paliwo używam zawsze z schel , aparat zapłonowy , może to jest to , przejechałem tym autkiem teraz jakies 7000 , inic się niedziało , jeździ się nim naprawde dobże ale zapomniałem też dopisać że czasami zacina sie tz. moze kilka razy linka od gazu moze to jest z tym powiązane...

to nie linka sie zacina , prawdopodobnie masz brudną przepustnice . ja kupiłem preparat do czyszczenia gażników popryskałem i jak ręką odją . polecam :rolleyes:

Witam Wszystkich!

Mój kumpel tak miał w benzynowym bmw - i co? - dziura w gumowej rurze dolotowej z powietrzem - i to tak nieszczęsliwie że w zagięciu była i nikt jej nie widział!

Zakleił taśmą PVC i zapomniał o ptroblemie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...