Gość azuk Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Mam pytanie do starych użytkowników Micry K 11. Kupiłem w kwietniu używaną Micrę 1999r. z przebiegiem (udokumentowanym) 68kkm i teraz zastanawiam się nad koniecznością wymiany oleju w skrzyni biegów - zalecana co 60kkm. Jest to jedyny element o nie znanej mi historii. I jeszcze jedno. Jaki to ma być olej np. syntetyczny 75W-90 czy wystarczy 80 W-90 mineralny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 W nissanie skrzynia biegów jest badzo wrażliwa na olej, warto zalć coś firmowego, polsyntetyk albo pelen syntetyk. W serivisówce niby jest napsiane zeby lac 80w90 ale mi o wiele chodzi na 75w90. To się dotyczy Priemry 2.0 myśle że w Micrze moze być podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 W nissanie skrzynia biegów jest badzo wrażliwa na olej, warto zalć coś firmowego, polsyntetyk albo pelen syntetyk.W serivisówce niby jest napsiane zeby lac 80w90 ale mi o wiele chodzi na 75w90. To się dotyczy Priemry 2.0 myśle że w Micrze moze być podobnie. O... a orientujesz sie moze czym warto zalac w Almerze GTi? Czeka mnie taka operacja niedlugo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaksa Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 W nissanie skrzynia biegów jest badzo wrażliwa na olej, warto zalć coś firmowego, polsyntetyk albo pelen syntetyk. W serivisówce niby jest napsiane zeby lac 80w90 ale mi o wiele chodzi na 75w90. To się dotyczy Priemry 2.0 myśle że w Micrze moze być podobnie. I tu masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 O... a orientujesz sie moze czym warto zalac w Almerze GTi? Czeka mnie taka operacja niedlugo... Skrzynie we wszytkich przypadkach zastosowania silnika SR20 są niemal identyczne. Zalecam syntetyka lub pół syntetyka 75w90 a jeszcze lepiej wyczynowy olej Castrol zgodny z normą GL5 o lepkości 75w140 - po palowaniu skryznia dziala idealnie precyzyjnie i lekko nie ma mowy o robieniu sie wody z tego oleju po takim traktowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość azuk Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Uzupełniając pytanie, ile należy nalać oleju do skrzyni biegów w K11 skoro w insrtukcji obsługi mam napisane 1,9l a w innych źródłach podają 3,3l. Ważne bo już nie wiem ile butelek mam kupić skoro jedna kosztuje ponad 40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.