jarek_ku Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników Nissana X-traila. Nadszedł czas na zmianę samochodu. Zapaliłem się na X'a, ponieważ z bogatej oferty pojazdów dostępnych na rynku jest... najładniejszy. Mogę wydać "na całość" ok. 50 000, a auto musi mieć silnik diesla. Od jakichś trzech miesięcy śledzę przez internet rynek samochodów używanych i czegoś tu nie bardzo rozumiem. Generalnie samochody oferowane na niemieckich stronach są droższe od tych z polskich autokomisów. A rejestrując auto w Polsce trzeba jeszcze sporo Państwu dopłacić. Czyli co? Te wszystkie niby "bezwypadkowe" to są poszpachlowane wraki? Znalazłem ze trzy, cztery oferty warte uwagi, ale w dwóch przypadkach ktoś mnie ubiegł (jeszcze nie miałem gotówki), a dwie są po 500 km. od mojego miejsca zamieszkania. I ile rzazy tak można jeździć? Proszę napiszcie jakimi metodami wybieraliście swoje auta (nie licząc tych z salonu). Może ktoś poleci sprawdzony samochód w przedziale jak wyżej. jarek_ku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maclut Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Posty na temat na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie używanego X możesz znaleźć w kilku wątkach w dziale X trail - radzę pogrzebać. Co do miejsca zakupu X bazując na swoich doświadczeniach - obejrzałem przed zakupem kilkanaście maszyn a z trzema wstępnie wartymi zachodu byłem w serwisie ASO - twierdzę że trzeba bardzo dokładnie prześwietlać samochody oferowane przez handlarzy, z reguły są odpicowane na tip top...i kryją wiele niespodzianek. Przy 50 tys. przeznaczonych na kupno X poszukałbym na Twoim miejscu modelu z 2005/2006 roku z przebiegiem 100 - 120 tys. km - są to realne przebiegi dla modeli z tego roku, wszelkie niższe przebiegi rzędu 60-80 tys. nie potwierdzone w rejestrze ASO to najprawdopodobniej kręcenie licznika. Ideałem byłby wóz od pierwszego właściciela eksploatowany od początku w Polsce (oczywiście taki też należy sprawdzić technicznie). Jednym z rozwiązań "polowania" na X dającym pewną gwarancję jakości przy nieco wyższej cenie jest nawiązanie kontaktu z komisem przy autoryzowanym salonie nissana - przy odrobinie szczęścia i cierpliwości po jakimś czasie w ofercie pojawi się model spełniający Twoje oczekiwania. Pozdrawiam i powodzenia przy zakupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.