Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 1.5dci 2003 - nawiew szyby przedniej

tmarq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów,

ostatnio zauważyłem wyraźnie gorsze (dłuższe) odparowywanie przedniej szyby z prawej strony. Przy nawiewie ustawionym na max wyraźnie czuć, że strumień powietrza z prawej strony jest słabszy. Czyżby coś się zapchało? Co radzicie? Samemu się za to zabierać czy serwis?

Aha, jeszcze odnośnie parujących (i zamarzających od środka ostatnio) szyb - macie jakieś doświadczenia z obniżaniem wilgotności w kabinie? Gazety, pochłaniacze wilgoci etc? Co najlepsze według Was?

Pozdrawiam

Życząc bezawaryjności w Nowym 2010 Roku

TM

w podszybiu jest taka brązowa gąbka, watolina, nie wiem jak to nazwać. Po paru latach, jest tak słaba i cienka, że może się porwać, więc ew. to mogłoby spowodować zatkanie. Popatrz z zewnątrz auta w te otwory.

Co do wilgoci, przy mrozach nic nie zrobisz, natomiast gazety są dobrym rozwiązaniem ( sprawdzone u siebie ). Co do samej wilgotności, włączaj klimę, ta wysusza powietrze, a przy obecnych mrozach ok -5, działa bez problemu.

Witam ponownie,

piękne dzięki za szybką i konkretną odpowiedź Herson :)

Jeżeli chodzi o mój problem to wczoraj wydobyłem z prawej strony nawiewu coś takiego:

http://i49.tinypic.com/20jka6u.jpg

materiał: gąbka, dłuższy fragment 218mm, krótsze po 75mm.

Mam nadzieję że nie powinienem się tym specjalnie martwić, ale jeśli to coś ważnego to dajcie znać Koledzy i Koleżanki ;)

Pozdrawiam w Nowym Roku

TM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...