Gość tomcio15 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Planuje zamontować pod swoim Pathem płytę osłonową silnika. Niestety dostępne płyty w sklepach 4x4 są dosyć drogie 1500-1800 pln. Płytę osłonową potrzebuję żeby ochronić wnętrze komory silnika porzed rozbryzgującą wodą i błotem. Stąd mój pomysł żeby taką płyte zrobić samemu z grubej blachy ryflowanej z aluminium, osłona dla mnie nie musi być w wersji heavy-metal. Czy może ktoś trenował juz ten temat, może ktoś ma jakiś wzór do wykrojenia blachy albo może jakoś inaczej rozwiązał temat??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras78 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Płyty osłonowe - cały komplet 4 szt. za 1830 - szkoda czasu na kombinacje, a sama przednia z alu jest na alledrogo za 599 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dzieki, wczoraj przegladałem allegro i jakoś nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 witam ja wykonałem sobie sam blacha aluminium PA6 ( TWARDSZA ) gr 5mm arkusz 1000x2000 ok 400zł wystarczy na całe auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No to super - masz może jakieś uwagi czy wskazówki odnośnie montażu, kszatłtu; może masz wykrój? Czy wycinki robiłeś całkiem sam czy może jakiś mały warsztacik?? Nie zalezy mi na gotowych kupnych osłonach bo chce mieć ochrone przed błotem i bryzgami wody. Ja mieszkam w W-wie na Zaciszu, to rzut beretem od Kobyłki - może kiedyś mógłbym podejrzeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 witam osłonę wykonałem sam otwory z gwintem M8 znajdziesz 3 szt na belce podtrzymującej skrzynię biegów i 2 szt na przedniej belce trzeba ją mocować na gumowych poduszkach gdyż rama pracuje . powycinać otwory do spustu oleju itp jeśli nie posiadasz kanału musisz poczekać do lata bo jest trochę za zimno na leżenie pod autem mi było łatwo bo obróbką metali kolorowych zajmuje się zawodowo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr_nawrocki Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 A może chciałbyś wykonać jeszcze jedeną osłonę na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shelter_kc Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Jest kilka firm oferujących tanie osłony stalowe i aluminiowe firmy Sheriff. Rosyjskie osłony dobrze wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.