Gość daniel1308 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam! Posiadam samochód nissan primera kombi 2.2 Dci diesel 2004 rok, anglik przerobiony na lewą stronę. Dwa dni temu otwieram drzwi normalnie pilotem, przekręcam kluczyk żeby podgrzać świece i słyszę dziwne terkotanie przez parę sekund, potem cisza.Kontrolka od świec nie gaśnie inne się również palą, zaczyna mrugać kontrolka od NATS i potem też stale się pali.Rozrusznik kręci, ale auto nie odpala. Światła działają, komputer się odpala.Myślałem, że to może akumulator, ale ładowałem go i ciągle to samo.Jak auto zamknę pilotem kontrolka od NATS zaczyna mrugać bardzo szybko kilka razy z przerwami i potem regularnie mruga już po woli.Kluczyki mam oryginalne od nissana.Nie wiem z czym może być problem.Odgłos terkotania dochodzi od strony kierownicy.Proszę o poradę jak zdiagnozować problem.Jeszcze kilka informacji, które mogą być przydatne.Po przekładce z anglika mruga mi kontrolka od poduszek.Mechanik, który robił mi przekładkę wyciągał poduszki i potem montował je ponownie, ale nie miał programu do nissana żeby skasować błąd w komputerze.Poza tym mam też problem z otwieraniem szyb (jeszcze przed przekładką). Otwiera się tylko ta z prawej strony oryginalnie od kierowcy, innych przeważnie nie mogę.Czasem się zdarza, że się otwierają, ale już po wyłączeniu silnika znowu nie. Od przekładki jeździłem autem ponad 8 miesięcy i nie miałem z niczym problemów (oprócz tych szyb i kontrolki od poduszek).Nawet jak przyszły mrozy samochód odpalał. W nocy auto stoi w garażu, w dzień na dworzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmalisz Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Podłączam się do wątku. Dzisiaj moja Primera stanęła. Rozrusznik kręci ale nie zapala. Pozostało mi tylko z holowanie do serwisu. Czekam do poniedziałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel1308 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Po wielu próbach udało mi się odpalić auto.Odłączyłem akumulator na 24h i następnego dnia primera odpaliła bez problemu. Nadal jednak nie wiem co było przyczyną i czy sytuacja się nie powtórzy. Zastanawiam się, czy w przypadku mojego auta powodem jest błąd poduszki. Kontrolka daje znać o sobie już kilka miesięcy.Nie wiem czy komputer za każdym odpaleniem zapamiętuje ten błąd i ilość tych komunikatów spowodowała odcięcie zapłonu przez niego.A być może to inny powód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmalisz Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja już mam problem rozwiązany. Przyczyna leżała po stronie alarmu (włącznik antynapadu), który się zablokował i odciął pompę paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greg400 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 włącznik antynapadu - mam pytanko gdzie on się znajduje i jak go naprawić? Bo raz mailem ten sam problem z imo nats. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Split Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 ehh angliki proponuje oddać samochód do mistrza u którego był przekładany i niech poprawia fuszerkę.Mocno na modzone w elektryce samochodu,szyby prawdopodobnie nie chodzą dlatego że sterowniki otwierania szyb ten włącznik gdzie są przyciski otwierania są pozostawione angielskie powinny być wymienione na europejskie przy przekładce i odwróceniu i pocięciu kabli na wersje euro.Lub kable są poplątane i ogólny bałagan co jest nagminne w anglikach gdzie często instalacja w całości nie jest przekładana tylko cięta i przedłużana.Błąd air-bag jest zapisany w pamięci trwałej usunąć można go jedynie przez połączenie z interfejsem.Kontrolka Air-bag zapalać się może i wtedy układ abs-u nie działa możliwe że aku nie ma ładowania-sprawdź nap. na akumulatorze. to wszystko to gdybanie i jedna z wielu możliwości usterki,generalnie jak nie ogarniasz elektryki i mechaniki oddaj do specjalisty. błąd poduszki nie jest powodem problemu z odpaleniem auta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.