lukas Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 chyba do 1998 r micry były 1300ccm pojemności potem nissan wprowadrził 1400 ccm ,zastanawia mnie więc czy jest to ten sam silnik co w almerze?? czy istnieje możliwośc przerobienia pojemności np zmianą tłoków na 1600 ccm??czy te silniki sa zupełnie różne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 chyba do 1998 r micry były 1300ccm pojemności potem nissan wprowadrził 1400 ccm ,zastanawia mnie więc czy jest to ten sam silnik co w almerze?? czy istnieje możliwośc przerobienia pojemności np zmianą tłoków na 1600 ccm??czy te silniki sa zupełnie różne? 2 zupelnie inne rodziny silnikow: CG i GA. Inne dlugosci korb, inne srednice tlokow, pewnie inne sworznie. Wiele problemow, moze i do zrobienia ale czy warto????m poszukaj tematu goago ----> ga16 na ga18 - tam wydawalo sie to do zrobienia. Wyciagnij wnioski Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 2 zupelnie inne rodziny silnikow: CG i GA. Inne dlugosci korb, inne srednice tlokow, pewnie inne sworznie. Wiele problemow, moze i do zrobienia ale czy warto????m poszukaj tematu goago ----> ga16 na ga18 - tam wydawalo sie to do zrobienia. Wyciagnij wnioski wydawało mi się że to ta sama rodzina silników co w almerze a chociaż np wałki z GA pasują do takiej micry 1.4? chodzi mi o wałki z sentry lub gaźnikowego GA 16DS?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 wydawało mi się że to ta sama rodzina silników co w almerze a chociaż np wałki z GA pasują do takiej micry 1.4? chodzi mi o wałki z sentry lub gaźnikowego GA 16DS?? Szczerze watpie bo glowice tez inne, najlepiej wez sobie popatrz w serwisowke od almery i micry, powinno sie cos rozjasnic. W micrze k12 i cc montowany byl jeszcze silnik 1.6 ale to rodzina hr - i to juz blizsza francuskim silnikom jednostka niz japonskim (wynik kooperacji). Link to comment Share on other sites More sharing options...
noSSbuk Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Nie będą pasowały. Wałki od DSa będą pasowały do GA14 i GA16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 no to klops... dzięki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.